Storeslem til «Ut og stjæle hester»

Hele fem priser til Hans Petter Molands «Ut og stjæle hester» under kveldens Amandapris-utdeling.

STORESLEM: Hans Petter Molands «Ut og stjæle hester» tok hjem hele fem priser under lørdagens Amandaprisutdeling. Foto: NTB Scanpix
STORESLEM: Hans Petter Molands «Ut og stjæle hester» tok hjem hele fem priser under lørdagens Amandaprisutdeling. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag samles stort og smått i norsk filmbransje i Haugesund for å hylle det beste som har kommet fra filmbransjen i løpet av året som har gått.

Amandapris-utdelingen innleder Den norske filmfestivalen i Haugesund, og finner sted ved konserthuset Festiviteten. Det deles ut priser i 20 ulike kategorier.

Prisen for beste norske kinofilm anses som kanskje kveldens gjeveste pris. De nominerte er «Harajuku», som er regissert av Eirik Svensson, «Ut og stjæle hester», regissert av Hans Petter Moland, og «Skjelvet», regissert av John Andreas Andersen.

Vinneren er «Ut og stjæle hester» av Hans Petter Moland. Filmen, som er basert på Per Pettersons bok med samme navn, har sanket totalt fem priser under kveldens Amandapris-utdeling.

- Når du lager film, jobber du med folk i mange generasjoner, og du glemmer litt hvor gammel du er. I denne filmen gjorde jeg ikke det, for jeg var den eneste som kunne hesje og kjøre slåmaskin. Da ble jeg minnet om hvor gammel jeg er, sa Moland om arbeidet med filmen.

Alle gode ting er tre

Pia Tjelta var nominert til Beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i «Blindsone». Det er tredje gang hun er nominert til den gjeve prisen, men hun har aldri vunnet før. I forkant av årets utdeling har hun sagt at hun håper alle gode ting er tre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer