Storfamilie i såpeskum

Det er ikke noe galt med såpeoperaer - så lenge de er godt laget.

Familie, slekt og venner: Walkerklanen foreviget i et uvanlig fredfylt øyeblikk. Tredje sesong av Brothers and Sisters er solid underholdning, fra første til siste episode.
Familie, slekt og venner: Walkerklanen foreviget i et uvanlig fredfylt øyeblikk. Tredje sesong av Brothers and Sisters er solid underholdning, fra første til siste episode. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| DVD: Serien om familien Walker, deres slekt, venner — og uvenner — er og blir en såpeopera med dybde. Og som sådan er den fortreffelig underholdning.

Nye intriger
De er velstående. De er vellykkede. De er godt over snittet pene og veltrente. Men det betyr ikke at familien Walker og kretsen rundt dem lever problemfrie liv. Kitty jobber intenst for å finne et barn å adoptere, mens søsteren Sarah sliter med å finne en ny jobb i et jobbmarked som har forandret seg drastisk nylig. Brødretrioen Kevin, Tommy og Justin møter også utfordringer, henholdsvis å takle livet som nygift homofil, å være småbarnspappa med sykt barn, og å takle livet som Irak-veteran med dopproblemer. Samtidig jobber onkel Saul med å finne seg til rette i sin nye rolle som åpen homse, mens mamma Nora stadig møter nye ufordringer iscenesatt av sin gamle rival Holly. Stadig forvirra? Ramset opp på denne måten virker det overveldende, men serien nøster sakte og sikkert opp trådene, samtidig som nye intriger hele tiden spinnes.

Aktuelle og seriøse
Siden starten for tre år siden har «Brothers and Sisters» vært en suksess, både hos seere og kritikere. Ved siden av at den er ekstremt velspilt - flere av aktørene er klart overkvalifisert - har manusforatterne vært flinke til å flette inn aktuelle problemstillinger. Det gjøres  elegant og føles aldri belærende eller anstrengt. Om intrigene stadig skummer lystig, er karaktertegningene gjenkjenbare og troverdige. Noen av dem har til og med overraskende mange lag. Kvaliteten har vært høy fra første episode og i tredje runde er den stadig upåklagelig. Jeg er svakest for ensemblescenene og heldigvis er det mange av dem. Familien Walker er livsnytere og har en tendens til å samles over et måltid med et glass vin eller sju, vanligvis etterfulgt av mye drama.

Solfylt
«Brothers and Sisters» er en serie det er lett å bli avhengig av. Rett som det var tok jeg meg i å tenke: «Nå rekker det. Skal bare se én episode til. Eller kanskje to.» Men hva så? Spesielt på denne årstida er det behagelig å delta i store og små intriger i livet til frukt- og vinprodusentene i det solfylte California.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer