Melodi Grand Prix 2019

Storfavorittene før finalen: - Et press

Ifølge bettingselskapene tyder oddsen på at KEiiNO har 70 prosent sjanse for å vinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå braker det snart i gang. Om kort tid går Melodi Grand Prix 2019 av stabelen i Oslo Spektrum. Ti forventningsfulle artister har allerede gjennomført en generalprøve, og snart skal de i ilden for alvor.

I kveld skal det avgjøres hvem som blir Norges store Eurovision-håp i mai. Den norske Melodi Grand Prix-finalen begynner 21.00, og blir sendt direkte på NRK1.

Storfavoritt

KEiiNO er utpekt som storfavoritt av bettingselskapet Unibet før MGP-finalen braker løs. Da oddsen åpnet var det to favoritter som lå ganske likt, KEiiNOs låt «Spirit in the sky» og Chris Medinas «We Try». Bandet består av Tom Hugo, Alexandra Rotan og Fred Buljo.

Men nå har KEiiNO seilet opp til topps som en soleklar favoritt. Ifølge Unibet tyder oddsen på at de har hele 70 prosent sjanse for å vinne Melodi Grand Prix.

- Det har gitt oss en utrolig boost å se at så mange liker låten, uten å ha sett den live. Så det er klart at vi gleder oss veldig, men det er også et press - for hvis vi dummer oss ut, er det veldig mange som blir skuffet, sier Tom Hugo til Dagbladet.

- Vi må krysse fingrene og håpe på det beste. Dette blir en fantastisk kveld som jeg gleder meg veldig til å dele med de to gutta her, sier Alexandra Rotan.

- Jeg tror mange kjenner seg igjen i låten vår, og at vi representerer ulike deler av landet. Og at de kan føle seg stolt hvis de eventuelt sender oss videre til Tel Aviv, sier Fred Buljo til Dagbladet.

Se TV-intervju med KEiiNO øverst i saken!

- En bragd

For amerikanske Chris Medina er det ekstra stor å få være med på dette arrangementet.

- Jeg føler at jeg stuper inn i den norske kulturen. Jeg tror at det eneste vi har i USA som er like stort, er å opptre under pausen i Superbowl, eller å være en gjesteartist i «American Idol». Så det er litt av en bragd bare å være her, sier han til Dagbladet.

- Er det feil å si at jeg er litt stolt over at jeg har blitt invitert til å gjøre noe som dette, på denne plattformen, i dette landet? Å gå fra en være en «norgesvenn» til å faktisk være med på det, sier han.

Medina sier han kjenner på nervene over å være med i Melodi Grand Prix.

- Jeg prøver å nyte det, og ikke la størrelsen på dette arrangementet overvelde meg. Jeg prøver å senke skuldrene, slippe meg fri og leve i øyeblikket - for jeg har bare tre minutter på scenen, og det er over på et blunk.

MGP-FAVORITT: Adrian Jørgensen (26) er blant favorittene under MGP-finalen i kveld. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Marie Røssland Vis mer

Annerledes robot

D'Sound gleder seg til å komme inn på scenen og kjenne trykket fra et fullsatt Oslo Spektrum. Bandet består av Kim Ofstad, Mirjam Johanne Omdal og Jonny Sjo.

- Det er sjelden vare, og vi har vel egentlig aldri opplevd det på dette måten. Så for oss er det helt uvirkelig, og enormt kult å være med på, sier Jonny Sjo til Dagbladet.

Bandet skal delta med låten «Mr. Unicorn». Med seg har de en maskekledd og stum robot-figur ikledd en maske med blå, lysende øyne, som skal forestille nettopp «Mr. Unicorn».

- Roboten vår er rett og slett et lite bilde på det å være annerledes, og det skal man omfavne og hylle. For oss er det en kjærlig robot som har mye i seg. Det er veldig mange sider som man lett glemmer. For oss er roboten en viktig del på scenen, forteller Jonny.

- Roboten her har lært meg at jeg burde puste inn og ut dypt i fem minutter før jeg skal gå på scenen. For det pleier han - eller hun - å gjøre. Man må alltid høre på «Mr. Unicorn»-roboten, sier Mirjam til Dagbladet.

MASKERT ROBOT: Roboten er et bilde på å være annerledes, og en en sentral del i D'Sound sin låt, som handler om en som er blitt forelsket i roboten. Foto: Andreas Fadum / Se og hør
MASKERT ROBOT: Roboten er et bilde på å være annerledes, og en en sentral del i D'Sound sin låt, som handler om en som er blitt forelsket i roboten. Foto: Andreas Fadum / Se og hør Vis mer

- Skal gi jernet

Anna-Lisa Kumoji sier hun kommer til å være fornøyd med plasseringen sin uansett, men håper at det norske folk kommer til å få opp øynene for låten hennes.

- Jeg tror det kommer til å bli en fantastisk fest hvor alle får vist seg på sitt beste, og jeg gleder meg bare til å kose meg med nummeret mitt. Det er en internasjonal låt som jeg tror kan gå langt i Tel Aviv, sier hun til Dagbladet.

- Det er pur glede. Dette har jeg ventet på hele livet, så nå er det bare å kjøre på. Hvis jeg skulle ende opp i Tel Aviv er det viktigste for meg at publikum og de som har stemt meg fram kan føle seg trygge på at jeg kommer til å levere og kjøre på, og gi jernet på en måte som ikke har blitt sett før, sier hun, og legger til:

- Det lover jeg. Det lover jeg, hvis jeg kommer til Tel Aviv, så kan jeg love dem at jeg skal gjøre mitt aller beste. Men det skal jeg gjøre i dag også!

KLAR: Carina Dahl føler seg klar for kveldens finale, men forteller at generalprøvene på torsdag ikke gikk like bra. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Gull-boksershorts

Kjetil Mørland har også svært høye forventninger til kvelden. Han konkurrerer med låten «En livredd mann», men i dag finnes det ingen redsel å spore i Mørland.

- Det har vært en prosess nå i de siste dagene for å få alt til plass. Først i dag følte jeg at alt stemte. Jeg har vært litt smånervøs, men i dag kunne jeg slappe helt av, sier han til Dagbladet.

- Jeg har ikke noen nerver. Man får alltid litt puls før man går på scenen, men låten begynner så utrolig nedpå - så jeg kan ikke ha noen nerver, for da blir jeg skjelven i stemmen.

Mørland avslører at han har på seg en helt spesiell type undertøy for anledningen.

- Jeg har på meg en gull-boksershorts i dag. Jeg valgte den i dag nettopp fordi den har gull på seg, forteller han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer