Storfilmen er ferdig og premiereklar, men først skal Kevin Spacey klippes ut

Skuespiller Kevin Spacey fortsetter å falle.

KIDNAPPINGSDRAMA: Michelle Williams spiller en av hovedrollene i filmen der sønnen hennes blir kidnappet, men verdens rikeste mann og guttens bestefar er ikke like velvillig til å betale løsepenger. Video: Sony Pictures Canada. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skuespiller Kevin Spacey klippes ut fra regissør Ridley Scotts etterlengtede, nye film «All the Money in the World», melder Deadline.

Nyheten kommer etter flere anklager om seksuell trakassering mot Spacey. Han etterforskes nå av britisk politi for et påstått seksuelt overgrep i 2008.

Spacey spilte opprinnelig styrtrik oljemagnat og kunstsamler Jean Paul Getty i filmen, men erstattes nå av skuespiller Christopher Plummer («A Beautiful Mind»).

TAR OVER: Christopher Plummer. Foto: NTB Scanpix
TAR OVER: Christopher Plummer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dristig valg

Det skal umiddelbart gjøres nye opptak av alle scenene til Spacey.

Regissør Scott skal også være fast bestemt på å holde den planlagte premieredatoen 22. desember, skriver bransjenettstedet Deadline, som kaller avgjørelsen for «dristig».

«All the Money in the World» handler om kidnappingen av Jean Paul Gettys barnebarn, John Paul Getty den tredje, som ble kidnappet i 1973.

Iskald riking

Mark Wahlberg og Michelle Williams har også sentrale roller, som henholdsvis rådgiver og mor.

Spacey jobbet bare åtte dager på filmsettet, men tilstedeværelsen til Getty senior er viktig. Mye av handlingen foregår rundt den desperate kampen til Getty den tredjes mor, Gail Harris (Williams).

Getty var iskald under forhandlingene, og nektet som kjent å betale ut løsepenger til barnebarnets kidnappere. Til slutt fikk familien tilsendt et avskåret øre tilhørende Getty den tredje.

Stanset «House of Cards»

Det er tidligere kjent at strømmetjenesten og innholdsprodusenten Netflix har, som følge av anklagene mot Spacey, opplyst at produksjonen av sjette sesong av TV-serien «House of Cards», hvor Spacey spiller hovedrollen, er stanset.

Åtte personer, som for øyeblikket jobber på settet til «House of Cards», eller som har jobbet der tidligere, har tidligere hevdet overfor CNN at Spacey har vært et problem for unge, mannlige ansatte på settet.

Det var i slutten av oktober stormen rundt Spacey blåste seg opp. Han ble anklaget for å ha prøvd seg på skuespiller Anthony Rapp, da Rapp bare var 14 år gammel. Siden har det gått slag i slag.

Han fratas blant annet prisen «International Emmy Founders Award» som opprinnelig var holdt av til ham i sammenheng med årets Emmy-utdeling 20. november.

- En bølle

Skuespiller Jon Bernthal («The Walking Dead») forteller i et intervju med radioprogrammet Jim and Sam Show at Spacey var en bølle på settet til filmen «Baby Driver».

For noen dager siden kom det en pressemelding fra en av Spaceys representanter om at han har oppsøkt behandling:

«Kevin Spacey tar den nødvendige tida han trenger for å bli evaluert og behandlet. Ingen annen informasjon er tilgjengelig på nåværende tidspunkt».

«All the Money in the World» har etter planen norsk premiere 2. februar 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer