Storfilmene slaktes

Til helga kommer Clintern og Julia Roberts. Men kritikerne surmuler. Til og med gamle Amelie får så hatten passer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Filmhelga byr på flere storfilmer. I Full Frontal kommer stjerneregissør Steven Soderbergh igjen, Ildens herskere gir oss stjerner og dødsfarlige framtidsudyr. Men den eneste filmen som får hederlig omtale er australske Rabbit-Proof Fence, som er en sann historie om urbefolkningens skjebne i førkrigs-australia.

Tullefilm med Ali G Indahouse kan du lese om i egen sak.

Blodspor

En seriemorder, \'The Code Killer\', går løs, fordi FBI-agent Terry McCaleb (Clintern) fikk hjerteslag under forfølgelsen. McCaleb blir ufrivillig pensjonert, som poltihelter flest og bor i husbåten sin. Han overlever med blod fra søsteren og hjertemedisiner.

Vakre Graciella Rivers dukker opp. Hennes søster er muligens et av morderens offer. Hun er også den som reddet McCaleb ved å gi ham et nytt hjerte. Han begynner å lure på om det er verdt å risikere sitt eget liv for saken.Offiselle nettsider.

Og det fører til ikke mindre enn Slakt av BBCs kritiker:

- Det er vanskelig å si hvem som kommer til å hate filmen mest, Eastwoods fans eller de som aldri har blitt sjarmert av steinfjeset, en stjerne. Rolling Stone er helt enig i slakten.

Med Clint Eastwood, som også har regien, Jeff Daniels og Wand de Jesus. Se filmens nettside

Full Frontal

Komedie satt til dagens Los Angeles som følger de kompliserte forholdene mellom syv venner. Filmen skildrer en 24 timers periode.

Linda vil bli elsket. Carl elsker sin kone Lee. Lee vil bli elsket av Calvin. Calvin spiller Nicholas som oppdager at han er forelsket i Catherine. Catherine, som egentlig er Francesca, finner den ekte kjærligheten, og Gus er forelsket i seg selv

Filmen er spilt inn over 18 dager med en kombinasjon av digital video og film. Før castingen ble alle skuespillere gjort oppmerksom på at de måtte kjøre til settet selv, de måtte holde orden på klær, sminke og hår selv, måltidene ville være sparsomme og man måtte ha det gøy om man ville eller ei. Dogme 95-aktig inspirasjon.

Likevel fikk regissør Steven Soderbergh (Traffic) med seg stjernene, noe som nok beror på hans egen stjernestatus i filmbyen. David Duchovny, Julia Roberts og Nicky Katt er med. Du finner mer informasjon på filmens nettside.

- Seerne vil sannsynligvis bli forferdet, frastøtt, eller mest sannsynlig, bare kjeder de seg, skriver New York Times.

Han elsker meg..han elsker meg ikke

Angelique er student og forelsket i en gift 35-årig hjertespesialist som snart skal bli pappa. Hun forsøker å få ham til å forlate kona, men han dukker ikke opp til avtaler og til slutt dumper han den planlagte romanseturen til Firenze. Deretter går filmen tilbake til start, og vi får se det hele fra mannens ståsted, som er noe annerledes.

Fransk drama med Audrey Tautou (Fra Amelie), Samuel Le Bihan, Isabelle Carre.

- En kortfilm strukket ut til 95 minutter, skriver BBCs anmelder som ikke er fornøyd, og gir to sjerner.

Se filmens nettside.

Ildens herskere

London år 2084. Et udyr går løs, et forhistorisk uhyre vekket opp av lang tids dvale. Eldre enn dinosaurene og langt mer fryktinngytende. Alle menneskesker må holde seg i skjul.

Quinn var i sin barndom det første mennesket som så det grufulle monsteret, et ildsprutende beist som hans mor var så uheldig å vekke til live fra millioner av års hvile. Nå sliter han med skyldfølelse. Drageslakteren Denton van Zan entrer scenen.

Med Matthew McConaughey, Christian Bale, Izabella Scorupco, Gerard Butler. Sjekk hjemmesiden.

Heller ikke denne filmen fares fint med av kritikerpennene:

- Dragene har de beste replikkene i filmen, og de trenger ikke si et ord, alt de må gjøre er å puste, skriver Los Angeles Times.

Rabbit-Proof Fence

Dette er den sanne og utrolige historien om de tre aboriginerjentene Molly, Gracie og Daisy som i 1931 tvangsflyttes fra sine familier i vest Australia og føres til en leir flere hundre mil unna.

Her blir de opplært til å passe inn som husholdersker hos rike familier. Men jentene rømmer, og setter ut på en dristig og farefull flukt for å komme seg hjem.

Regi ved Philip Noyce, med Everlyn Sampi, Tianna Sansbury, Laura Monaghan, Kenneth Branagh.

Se filmens nettside.

Denne filmen er helgas kritikervinner. BBC gir den fire av fem stjerner: - Et mektig og verdig testamente over lidelsene til den stjålne generasjonen, skriver anmelderen, som støttes av en rekke andre utenlandske filmfolk

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer