Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Storfilmer i kø

Storfilmene står i kø, og de kommer raskere fra studioene i Hollywood til kinoene i Norge enn noen gang. Men gjør klar for oppfølgerfilmene: Hele 25 er på vei.

LOS ANGELES (Dagbladet): «X2: X-Men United» hadde i forrige uke til og med premiere to dager før i Norge enn i USA. Filmen har åpnet «blockbuster»-sesongen på begge sider av Atlanteren før filmen det er høyest forventninger til, «The Matrix Reloaded», kommer med spesialeffekter verden aldri skal ha sett maken til. 21. mai, like etter at filmen vises under Cannes-festivalen i Frankrike, er filmen på kino i Norge.

Ikke blåkopi

- Det er allerede et publikum som vet hva de får, og det er ofte mer penger å tjene på en oppfølgerfilm. Derfor ser vi så mange filmer som spinner videre på suksessen til den første, sier Hollywood-skuespilleren Harrison Ford. Selv planlegger han å gå sammen med regissørene Steven Spielberg og George Lucas for den fjerde «Indiana Jones»-filmen.

Oppfølgerfilmer var en gang bare en billig blåkopi av en tidligere suksess. Målet var å riste ut noen ekstra kroner, men studioene har erfart at hvis de legger mer energi og ressurser i oppfølgerne, kan det bli bedre butikk enn den første filmen.

Flere i filmbransjen er imidlertid skeptiske til utviklingen, og mange tror publikum de kommende månedene vil få nok av fortsettelser på filmlerretet.

- Men du må dømme hver enkelt film for seg. For intensjonene er ulike. Noen vil utelukkende tjene penger, mens andre har puttet mye inn i filmene sine, mener Carrie-Anne Moss, som er tilbake i de to siste omgangene med Matrix-gjengen.

Ny rekord

Hollywood setter ny rekord i antall oppfølgerfilmer i år. Hele 25 er ventet å nå de store lerretene de nærmeste månedene, og det er i første rekke også de filmene som er ventet å fylle kinosalene.

Her er noen av oppfølgerfilmene du kan se fram til i år, med foreløpig premieredato i Norge i parentes:

«Final Destination» (30. mai), «Shanghai Knights» (6. juni), «2 Fast 2 Furious» (27. juni), «Charlie's Angels: Full Throttle» (27. juni), «Lovlig blond 2» (juni), «Terminator 3: Rise of the Machines» (8. august), «Tomb Raider 2: Livets vugge» (5. september), «Bad Boys 2» (12. september), før året rundes av med «The Matrix Revolutions» (7. november) og «Ringenes Herre: Atter en konge» (17. desember).

GJENSYN: Angelina Jolie som Lara Croft.
NY RUNDE: Cameron Diaz, Drew Barrymore og Lucy Liu i «Charlie's Angels».
SPINNER VIDERE: Kirsten Dunst og Tobey Maguire er i gang med innspillingen av to nye «Spider-Man»-filmer.
TILBAKE: - Noen vil utelukkende tjene penger på oppfølgerne, mens andre har puttet mye inn i filmene sine, mener Carrie-Anne Moss, som er tilbake i «The Matrix Reloaded».
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media