DEBATT

Storhaug preker mulla Krekars islamtolkning

Det er ingen tjent med

Ved å påstå at man ved å følge islam til punkt og prikke vil måtte foreskrive dødsdom over meg, preker Storhaug Mulla Krekars islamtolkning
Ved å påstå at man ved å følge islam til punkt og prikke vil måtte foreskrive dødsdom over meg, preker Storhaug Mulla Krekars islamtolkning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hege Storhaug beskylder meg for uredelighet, og mener jeg angriper Einar Gelius for noe han ikke har sagt (23. mars).

Jeg skrev at Gelius lister opp steining for utroskap og dødsstraff for homofili som eksempler på straffelover i Koranen (19. mars). Storhaug hevder at Gelius aldri skrev dette, og viser så til hadith-litteraturen, som hun mener foreskriver slike straffer. For drevne islameksperter som Storhaug, som brenner for et ønske om å presentere det «sanne» islam, er det muligens lett å forstå at Gelius må ha ment hadith-litteraturen, og ikke Koranen. Men for den vanlige leser, kommer dette ikke tydelig fram. For hva er det Gelius skriver her: «Ett slikt spørsmål er forholdet til Sharia, islamsk lov, som har sitt utspring i Koranen. … Mellom de ulike lovskolene og retningene i islam, er det stor samstemmighet i spørsmål om steining ved utroskap, dødsstraff for homofili…».

For de aller fleste som leser dette, vil det virke som at Gelius her mener at disse lovene har sitt utspring i Koranen. Derfor svarte jeg slik jeg gjorde, ettersom jeg oppfattet dette som et uredelig forsøk fra Gelius’ side på å sverte Koranen. Denne tendensen med å skape forvirring om hva som faktisk står i Koranen, er ikke ny. Storhaug bruker ofte dette grepet selv. Storhaug burde også vite at Koranen har forrang over hadith-litteraturen, og at Profeten Muhammad har sagt at hadith-utsagn tilskrevet ham som strider med Koranen må forkastes som fabrikkerte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.