Storhaugs bibliotek

Problemet med å rose Fjordman er ikke at Breivik gjør det. Problemet er at man roser Fjordman.

Storhaugs bibliotek
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eurabia: I sitt tilsvar til min kronikk i Dagbladet 8. august om Human Rights Service og konspirasjonstenkning skriver Hege Storhaug 10. august at «uenighet strekker tankene». Hun viser til at rights.no ikke bare viser til Bat Ye'ors konspiratoriske verk «Eurabia», men også til Sayyid Qutbs bok «Milepæler». Det er selvsagt ikke fordi de er enige med islamisten Qutb, men fordi, skriver Storhaug, boka var «lærerik i all sin groteskhet».

Her er Storhaug og undertegnede helt på linje. Men mens Human Rights Service i årevis har satt et kritisk søkelys på islamismen, og ofte et betimelig sådan, kan jeg rett og slett ikke se at de noen gang har satt et kritisk søkelys på verken Fjordmans eller Bat Ye'ors konspirasjonsteorier rundt Eurabia.

Som nevnt i min kronikk har de istedenfor blant annet reklamert for Fjordmans essay «Political Correctness - The Revenge of Marxism» som «enda et fantastisk Fjordman-essay». De har omtalt Eurabia-teoriene på redaksjonell plass, og HRS-medarbeideren Bruce Bawer har også skrevet på rights.no at han tar Eurabia-tesen alvorlig. Han mener det ikke i negativ forstand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer