KOMMENTARER

Storhaugs metode

Mistenkeliggjøringen av Hadia Tajik er velkjent, skriver Martine Aurdal.

KAN FORSVARE SEG SELV: Men Hadia Tajik er ikke den første som blir mistenkeliggjort av Hege Storhaug.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAN FORSVARE SEG SELV: Men Hadia Tajik er ikke den første som blir mistenkeliggjort av Hege Storhaug. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Hadia Tajik har falt fra islam, eller (...) hennes ektemann Stefan Hegglund har blitt muslim,» skrev Hege Storhaug i april. For henne var det bare to muligheter. Ingen av dem var den åpenbare sannheten: To forelskede stortingsrepresentanter har giftet seg av kjærlighet i et sekulært samfunn, uten at noen dem har benektet sin tro eller konvertert.

Tajik kan utvilsomt forsvare seg selv. Problemet er at konspirasjonen rundt hennes ekteskap er vante takter fra Storhaug og den offentlig finansierte tenketanken Human Rights Service (HRS): Mistenkeliggjøring av meningsmotstandere og selektiv omgang med fakta.

Utgangspunktet er prisverdig: Hege Storhaug har lenge kjempet kompromissløst for å sette søkelys på tvangsekteskap og omskjæring. Hennes engasjement har satt slike saker på dagsorden og sikret hjelpetiltak.

Dessverre har det samme engasjementet utviklet seg til noe som likner fanatisme etter Churchills definisjon: «En fanatiker er en som ikke kan skifte mening og som ikke vil skifte tema.» Storhaug har viet sitt liv til kamp mot «fascismen i islam», og bruker all sin tid på å uttrykke hvor undertrykkende religionen er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.