Storhaugs ømme tær

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HIJABDEBATTEN: Hege Storhaug tåler ikke kritikk. Hun gir ut en meget kontroversiell debattbok, men blir rasende på alle som våger å ta debatten med henne. I stedet for å svare på kritiske innvendinger, ikler hun seg umiddelbart offerrollen. I et innlegg her denne uken hevder hun at jeg med min kommentar «Burkafobi» 5/10 har utsatt henne for «brennmerking», ja, sågar villet «peke ut et bytte så mobben kan aksjonere». I et annet innlegg påstår hennes våpendrager og kollega Jens Tomas Anfindsen at mine innvendinger mot Storhaugs bok i verste fall «vil utløse vold». Dette er selve favoritt-taktikken blant høyrepopulister – si svært drøye ting om muslimer og innvandrere mens du hele tiden understreker hvor «farlig» det er å si «sannheten».

Men Storhaug forvalter ingen sannhet. For det første er hennes omgang med kilder og statistikk under enhver kritikk. Jeg har selv forsøkt å spore opp mange av tallene hun slenger om seg med, og forstår ikke hvorfor hennes useriøse fremgangsmåte ikke i større grad har blitt avslørt. Når hun for eksempel hevder at 85 % av muslimene i Italia og 77 % av muslimene i Corneuve utenfor Paris bruker hijab «av frykt», er ikke dette undersøkelser hun har sjekket, det er tall hun helt ukritisk har plukket opp fra diverse nettsteder – tall som trolig ikke holder vann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer