Størknet blod

Gårsdagens Slayer-konsert ble en todelt opplevelse. Låtene blir aldri gamle, men menneskene bak har sett sprekere dager.

Konsert: Det føles underlig å måtte innrømme det, men man må venne seg til at Slayer ikke er ungdommer lenger. De åpenbare tegnene til materialtretthet var likevel ikke det største problemet under gårsdagens konsert i Spektrum. Der sto den ugjennomtrengelige lydgrøten for den største bøygen. Under store deler av konserten var Kerry King på høyre flanke og en ullen skarptromme omtrent det eneste man hørte. Og da hjelper det lite at låtmaterialet som serveres er noe av det skarpeste som er skrevet innen metalverdenen de siste 25 årene.

Mørk hverdag

Los Angeles-gjengen viser fremdeles urokkelig vilje til å skape uhygge, selv om bandet selv lar den grovkornede storskjermen ta mye av jobben. Da bandet spilte i Danmark forleden, viste de etter sigende Muhammed-tegningene i all sin prakt. Disse glimret med sitt fravær i Spektrum, men bilder av henrettelser, nazisymbolikk og deformerte Kristus-skikkelser klarer jobben godt alene. Under «Jihad» får både Osama Bin Laden og George W. Bush sendetid.

Moderat entusiasme

«Seasons in the Abyss» er et dynamisk pustehull som trenger gjennom støyen. Men når albumet «Reign in Blood» fremført i sin helhet bare påkaller moderat entusiasme på gulvet, er det noe som ikke stemmer. Slayer-konserter som utarter til rene møljeslosskamper der man er heldig om man kommer ut fra konsertlokalet uten en blåveis, blir mer et kjærkomment minne enn en smertefull realitet i dagens Slayer-univers.

STØYENDE HITPARADE: Slayer måtte kjempe med lyden under gårsdagens trash-kavalkade. Foto: NINA HANSEN
STØYENDE HITPARADE: Slayer måtte kjempe med lyden under gårsdagens trash-kavalkade. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Størknet blod