Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Storkoser seg i rollene

«Bernhard and Doris» er en utypisk kjærlighetshistorie

DVD: Bernard and Doris
DVD: Bernard and Doris Vis mer

||| DVD: «Noe av det følgende er basert på fakta. Noe av det er ikke.»
Slik begynner «Bernhard and Doris», et drama om forholdet mellom en aldrende, steinrik og skruppelløs sosietetsdame og hennes alkoholiserte, homofile og forknytte butler. Faktaopplysningen i starten er muligens der for å unngå søksmål, men den gir også regissør Balaban — bedre kjent for sin innsats foran enn bak kamera — større kunstnerisk frihet enn hvis han hardnakket hadde hevdet at dette var den sanne historien om den berømte tobakksarvingen Doris Duke og hennes butler Bernhard Lafferty.
Duke (1912 — 1993) var hele sitt liv tabloidenes yndling, og sladrepressen dokumenterte hennes fargerike eskapader med infam glede.                                                                                                                         
Susan Sarandon og Ralph Fiennes ser ut som å storkose seg i rollene. Sarandon balanserer hele tida helt på grensen til overspill, uten å noen gang miste balansen. Men denne tv-filmen er ikke uten svakheter. Karaktertegningene kunne vært dypere, musikken tilfører den typiske tv-film-følelsen og det er vanskelig å kjøpe lekre Sarandon som 75-åring.

Men som sagt, bare noe av dette er basert på fakta.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling