Storlygare i praktslag

TROMSØ: Med Ketil Høegh og Kristian Fr. Figenschow jr.s tomannsshow «Hemmelog hav!» har Nord-Norge fått seg en ny Oluf-suksess.

Nordlendinger! Nekt å betale skatt hvis ikke Hålogaland Teater sørger for at dere får sett det morsomste nordpå siden Oluf: de to elleville komigutta Ketil Høegh og Kristian Fr. Figenschow jr.s heidundrende ferd gjennom brottsjøer av nordnorske skrønemakere og storlygare, skjelvende brevskrivere, breikjefta fiskere og innpåslitne storkyssere. «Hemmel og hav!» er blitt et kabaretshow så fornøyelig at det forlenger livet og forkorter mørketida. Det har i hvert fall alt som trengs av frodige historier, godt humør, massevis av galskap og to herlige aktører.

Gudbenådet

Sammen med instruktøren Lennart Lidstrøm og det uforliknelige musikalske stein-ansiktet Inge Kolsvik har Høegh og Figenschow jr. jobbet fram en oppsetning som de fleste standupere sørpå kan misunne dem.

Basert på tekster fra tre bøker av historiesankeren Asbjørn Dybwad (1924- 1973) farer de gjennom en verden av lekpredikanter og anatomiske forelesere, rappere og rypejegere. De to leker med teksten og med språket, forvandler seg på ett sekund fra elegante showgutter til munnrappe fiskere, har gudbenådet timing, en mimikk som opphever enhver fysiognomisk lov og en utstråling som får issvullene i Ishavsbyen til å smelte.

Herlig

Dette er herlig underholdning og tøylesløs moro, framført av to samkjørte entertainere som har så vel de barske historiene som publikum i sin hule hånd.