Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Storm P.s forhold til kvinne og mann blir årets utstilling

Wandrups utvalgte: Tegnerens "Muser og matroner" vises i København.

"PINSEMORGEN" heter dette bildet, malt i 1909. Det blir vist fram på Storm P. museet i forbindelse med utstillingen "Muser og matroner", som åpner denne helgen i København. Copyright: Storm P. Museet
"PINSEMORGEN" heter dette bildet, malt i 1909. Det blir vist fram på Storm P. museet i forbindelse med utstillingen "Muser og matroner", som åpner denne helgen i København. Copyright: Storm P. Museet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USEUM: Lørdag åpner en ny utstilling på det hyggelige og intime Storm P.- Museet Fredriksberg i København. Den har fått tittelen «Muser og matroner - humor og erotikk hos Storm P.» og handler om akkurat det. Den åpner i morgen og kan beskues av publikum fra 27. januar til 23. september.

"KUNSTNER OG MUSE". Copyright: Storm P. Museet.
"KUNSTNER OG MUSE". Copyright: Storm P. Museet. Vis mer

Selve museet feirer sitt 40 års jubileum 19. september i år, med ballonger, boller, kakao, taler, opplesning ved Storm P.-fan Lars Mikkelsen og kanskje «en lille», som de sier der nede. Det hele avsluttes med et opptog til Fredriksberg Kirkegård, der dikteren er gravlagt.

Museet forvalter arven etter Robert Storm Petersen og er vel verdt et besøk. I disse dager har man fått tilbake på plass en rekke malerier som i fjor ble utlånt til Blaafarveværket. Mange av maleriene går inn i årets spesialutstilling, som handler om forholdet mellom kjønnene.

Også på dette området tok Storm P. humoren til hjelp i forsøket på å forstå verden. Sterke kvinner og hjelpeløse menn er et hyppig tema. Man vil også belyse kunstnerens forhold til virkelige kvinner, ikke minst i hans to ekteskap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!