«Storm»

Lynni Treekrem satser denne gangen voldsomt ambisiøst - i både tekst og tone. Hun kaster seg modig ut i sin musikalske verden, men lander ikke like elegant.

Mye kan sies om Lynni Treekrem, men det er vanskelig å forholde seg likegyldig til denne nordmørskvinnen. Hun har temperament og viser egenart.

For første gang har Lynni frigjort seg fra eksterne komponister og tekstforfattere. På «Storm» gjør hun jobben selv. Tekstene holder høy profil i såvel innhold som poetisk framførelse.

Det blir mange ord om livet og kjærligheten, for meg blir det ofte bare store ord med klisjefylt innhold. Her er eksempler fra noen sanger: «Lytt te hjertet ditt», «prøv å finn ditt kompass», «alle har det ont nån gang», «det må brinn om brann ska bli», «no seile mitt hjerte avsted», kjære måneskinn/dans med mæ te sola rinn», «tru på ditt eget vingespenn».

Lynni synger bedre - mindre hysterisk og mer kontrollert - enn på tidligere plater. Stemmebruken er annerledes, men hun er like sikker og solid som på det vellykka «Haugtussa»-albumet med Ketil Bjørnstad for to år siden.

Cd-ens eneste coverlåt er «Sjalu type». På originalspråket heter den «Jealous Guy» og er skrevet av John Lennon. Oversettelsen kan jeg nok kjøpe, men ikke framførelsen. Her får hun hjelp av produsent og musiker Kjetil Bjerkestrand til å kamuflere en glimrende melodi.

Arrangementet fungerer noen ganger med eksperimenter som gir rom og vare stemninger. Andre ganger virker det som om det førsøker å dekke over en for enkel melodi. Paradoksalt tror jeg likevel at «Storm» er henne beste. Ikke minst fordi den viser en artist som tør mye, men som ikke lykkes helt. I mine ører.