Stormen på Svanesjøen

Hele verden må få en lønnsøkning på nærmere en halv million kroner, mener enkefru Carmen som er i harnisk over norsk operasmålighet.

LØNNSFORHANDLINGER: Tolvskillingsoperaen fra 1966 med Frank Robert som "Mac the Knife" satte kanskje en slags standard for hvordan en lønnsforhandling ved Den norske Opera skal foregå. Det kan virke slik i dag. Foto: NTb Scanpix
LØNNSFORHANDLINGER: Tolvskillingsoperaen fra 1966 med Frank Robert som "Mac the Knife" satte kanskje en slags standard for hvordan en lønnsforhandling ved Den norske Opera skal foregå. Det kan virke slik i dag. Foto: NTb Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vestre Fagerborg Svake Ordspill og Longdrink Laug (VFSOOLDL) innkalte i går aften til et akutt hastemøte på et hittil ukjent adresse i Oslo. Laugets noble forkvinne, enkefru Carmen, var opprørt, harm og sherrystørst over meldingen om at operadirektør Nils Are Karstad Lysø tjener lusne 1,88 millioner kroner i året — som er en lønnsøkning på fattige 430 000 kroner i forhold til sin forgjenger, sir Tom af Remlov.

Carmen mener årslønnen er altfor lav for en operadirektør som ifølge henne burde ligge skyhøyt på en La Lønns-Scala som er b-kulturnasjonen Norge verdig: «Nu må noen virkelig blåse i den store Tryllefløyten. Vi kan ikke ha det slik at en hardt prøvet operadirektør må låne penger av en blakk Tevye for å ha råd til å reise ned til Sevilla for å barbere seg to gang i uken. Dette er en skam.

Er det virkelig også noen som tror at den flyvende hollender flyr av seg selv? Nei, det gjør den ikke. Bak enhver full hollender står det en direktør på hjørnet av La Traviata med sorgtunge øyne, tiggende om den høye C,» ropte enkefru Carmen ut til forsamlingen som var i en helvetes bakrus etter å ha vært med på et realt haraball i tre døgn, også kalt Fiagros Bryllup.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer