Stormende følelser

Ungdomsfilm om sterke følelser og seksuell orientering.

FILM: Det stormer kraftig i denne tyske sommerfilmen, men like mye hormonelt som meteorologisk. Her er det ungdom og brusende forelskelse som gjelder.

Det dreier seg om en form for komme-ut-av-skapet-film om tenåringen Toby (Robert Stradlober) som oppdager at de varme følelsene overfor bestekompisen Achim (Kostja Ullmann) følges av en vill sjalusi når vennen får kjæreste. Toby får også kjæreste, men klarer ikke å mobilisere noen ekte tiltrekning til jenta.

Alle fire drar på sommerleir med roklubben, og der møter de andre lag de skal kappro med, bl.a. et lag fra Berlin som er åpent homofile av den lett selvironiske og utagerende typen. Her er duket for et vell av forviklinger, misforståelser, homofobi og melodrama.

Toby skal i løpet av sommerferien komme til å proklamere at han er homo, men veien dit er lang og vond. Særlig fordi objektet for forelskelsen, bestevennen Achim, stadig er hetero. Blandingen av kjærlighetssorg og ny seksuell - og sosial - identitet er en stiv cocktail for en sårbar unggutt.

Filmen er ganske så A4 i behandling og framdrift av identitetsproblematikken. På plussiden teller troverdigheten hos de unge skuespillerne. Vakre unge atleter i vakre naturbilder er jo kjærkomment hos et publikum oppvokst med «Baywatch», men her er historien noe mer politisk korrekt. Men hvis en film som denne kan hjelpe ungdom i en vrien komme-ut-fase, funker den.