Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stormet ut av pressekonferansen

Skuespiller Shia LaBoeuf etter sexspørsmål.

STORMET UT: Shia  LaBoeuf entret pressekonferansen for første del av «Nymphomaniac» i yttertøy og skitten caps, og forlot salen omtrent ti minutter senere. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE /Scanpix.
STORMET UT: Shia LaBoeuf entret pressekonferansen for første del av «Nymphomaniac» i yttertøy og skitten caps, og forlot salen omtrent ti minutter senere. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE /Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Skuespiller Shia LaBoeuf, som spiller en større rolle i Lars von Triers omdiskuterte film «Nymphomaniac», vakte oppsikt da han stormet ut av pressekonferansen etter bare omtrent ti minutter. LaBoeuf hadde fått et spørsmål om samfunnet fremdeles var for puritanske med hensyn til seksualitet, og svarte med å si: 

- Når måkene følger etter tråleren, er det fordi de tror det vil bli kastet sardiner i sjøen. 

De fleste filmjournalistene måtte nok slå opp sitatet etterpå for å oppdage at LaBoeuf siterte fotballspiller Eric Cantona, som sa det samme til pressekorpset på en pressekonferanse i forbindelse med en voldsstevning i 1995, før han også forlot rommet. 

De gjenværende skuespillerne, Uma Thurman, Stellan Skarsgård, Stacy Martin og Christian Slater, måtte ta opp tråden etter LaBoeuf hadde forlatt rommet. På spørsmål om han hadde blitt skjøvet ut av komfortsonen av von Trier, svarte Slater: 

- Åpenbart er manuset fullt av ... sardiner. Men jeg opplevde frykten og uroen som veldig givende. Og Lars hadde full kontroll. 

Hele Norges coronakart