«Stormfulle høyder» har blitt Bollywood-musikal

Med sandstorm og kameler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Emily Brontës roman «Stormfulle høyder» fra 1847 er en av de store klassikerne innen britisk litteratur. Den er en av de mest populære bøkene fra øyriket, og står også på pensumlista for mange litteraturstudenter.

Den har blitt vist som både film og teaterforestilling i svært forskjellige versjoner. Men versjonen som turnerer i Storbritannia nå, må være blant de mest spesielle.

Til ørkenenTeaterkompaniet Tamasha har laget Bollywood-musikal av boka.

- Da manusforfatter Deepak Verma først kom til meg med ideen, var min første reaksjon: Tuller du? Men så tenkte jeg, hvorfor ikke? sier  Tamashas kunstneriske leder Kristine Landon-Smith til avisa The Guardian.

Forestillingen spiller mer på filmatiseringen fra 1939 - med Merle Oberon og Laurence Olivier i hovedrollene - enn på selve boka. Den har flyttet handlingen fra Yorkshire til Rajasthan-ørkenen, og inkluderer både sandstormer, kameler og hinduisme. Historien har blitt endret kraftig, og hovedpersonene Catherine og Heathcliff har fått nye navn.

- Passer godtMen Heathcliffs utvikling fra foreldreløs gategutt til økonomisk uavhengig passer godt inn i det eldre, hierarkiske samfunnet i Rajasthan, mener Landon-Smith.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer