Stormfulle høyder

Så mektig. Så stolt. Så U2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Electrical Storm», den ene av to nye låter som skal heve nyhetsverdien på U2s kommende «The Best Of 1990-2000», gjør nettopp det.

«Electrical Storm» er en stormende flott singel. Tøffere enn «Staring At The Sun», mer fengende enn «Beautiful Day» og milevis bedre enn «Stuck In A Moment You Can't Get Out Of». Det er rett og slett den beste singelen U2 har levert fra seg siden den endeløse rekka av hits fra «Achtung Baby».

U2 har jo egentlig alltid vært et bedre singleband enn de har vært albumband, og de har ikke vært bedre enn dette på 11 år.

«Electrical Storm» er produsert av William Orbit, som også hadde ansvaret for Madonnas bortimot perfekte «Ray Of Light»-comeback. Den kommer i to versjoner: en innledningsvis atmosfærisk, klokkespillklingende Orbit-miks ment for radio, og en knusktørr, bråtøff rockversjon mikset av ukjente Carl Glanville.

Begge versjoner fersker U2 i et øyeblikk de gjerne må forbli i en god stund framover.

Et pertentlig og klassisk rockrytmegroove i bånn, en minimalistisk The Edge-gitarfigur som driver låta framover og får sitt klimaks med en kaksete gitarsolo. Bonos intensitet og nærvær får låta til å høres ut som en stormende debutsingel. Refrenget reiser seg stolt og mektig og på så klassisk U2-vis at man rent ut glemmer at bandet har holdt på i over 20 år.

«Electrical Storm» kan graves ned i hage og graves fram igjen av romvesener når som helst som eksempel på hvordan verdens største band hørtes ut når de var på sitt beste. Og Jokke Berg og hans Kent-kolleger har nok en gang fått noe å strekke seg etter.

Singelen «Electrical Storm» slippes 21. oktober.

U2s «Best Of 1990-2000» kommr 4. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer