Storoksen biografert, biffen er sak!

Dagbladets sagnomsuste eks-sjefredaktør imøteser boka «Storoksen. Arve Solstad og Dagbladet» med kledelig beskjedenhet og gutteaktig spenning.

GNIST: Ryggen krangler og krever langsomme bevegelser, men gi Arve Solstad stikkordet «Dagbladet» og det kjente glimtet i øyet og trøkket i røsten er der fortere enn du klarer å si «tabloid». Nå er den kritiske biografislukeren blitt den biograferte i «Storoksen. Arve Solstad og Dagbladet» som utkommer 18. oktober. FOTO: STEINAR BUHOLM/DAGBLADET
GNIST: Ryggen krangler og krever langsomme bevegelser, men gi Arve Solstad stikkordet «Dagbladet» og det kjente glimtet i øyet og trøkket i røsten er der fortere enn du klarer å si «tabloid». Nå er den kritiske biografislukeren blitt den biograferte i «Storoksen. Arve Solstad og Dagbladet» som utkommer 18. oktober. FOTO: STEINAR BUHOLM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgen utkommer Christopher Hals Gylseths uautoriserte biografi «Storoksen. Arve Solstad og Dagbladet» og hovedpersonen er spent.

- Hva jeg synes om å bli biografert? Hmpf...jeg har ikke gjort meg så store tanker om det, begynner han og aktiverer nok en gang sitt umiskjennelige verbaluttrykk av trønderdialekt, riksmål, fnys, forelesning og forkynnelse oppgått i en høyere, stakkato enhet.

- Husk, fortsetter han bydende, mens dust oktoberlys slører stuevegger tetthengt med nyere norsk malerkunst, - husk at selv om det høres litt rart ut, så har jeg ikke levd noe spennende og dramatisk liv. Ja, du ler du, men...

- ...nei, du har jo ikke ført kriger...

- ...jo, det har jeg!..

- ...jeg mener av den typen som Napoleon og Churchill førte?

- ...Nei, ikke dét. Men det må jeg si med én gang, at dette er en komplett uautorisert biografi i den forstand at jeg ikke har lest en eneste setning. Jeg vet ikke engang hvordan boka ser ut.

- Du har stilt brev og annet materiale til rådighet for biograf Christopher Hals Gylseth?

- Han har fått helt fri tilgang til hele smøla! Jeg har bare forsøkt å hjelpe ham med problemer av typen: «ble dette brevet sendt?» eller «ble brevet mottatt av ham som skulle ha det?». Det er det eneste. Har jeg rettet en setning? Nei! Har jeg påvist feil? Nei! Jeg har latt det skure og gå, og derfor er jeg litt spent. Når man går her i denne fasen av livet, trenger man jo litt spenning, og det er faen ikke meget spenning å få ut av livet for meg nå, akkurat. Ikke ser jeg på «Cæsar» eller noe som helst, så jeg har ikke noe spenning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer