Større, bedre og billigere

Beastie Boys, Bjørk og Portishead står øverst på plakaten. Faith No More er også bekreftet, og Marilyn Manson nesten i boks. Dessuten blir festival-området større og billettene billigere. Underskudd til tross; Quart-festivalen har på ingen måte gitt opp.

Selv om det unektelig så stygt ut for ledelsen etter festivalen i fjor. Toffen Gunnufsen & co tapte 3 mill., men fikk fornyet tillit av sine kreditorer. 30. juni - 4. juli i år blir siste sjanse til å bevise at festivalen er liv laga.

Kvalitets-sikring

Derfor har Toffen omorganisert årets festival på flere måter. Ikke minst har han satt inn alle kluter på å sikre suksessen med et bredere anlagt program. I år åpner festivalen med Beastie Boys tirsdag 30. juni og strekker seg over hele fem dager. Teltet i Tresse er erstattet av en stor telt-scene på Odderøya, like ved scenen i Bendiksbukta. Dermed er festivalen omsider samlet innenfor ett område.

- Vi har fått frigjort store produksjonskostnader ved å flytte ut på Odderøya. Dermed kan vi få inn flere band uten å øke billettprisene, sier Toffen Gunnufsen fornøyd.

Løp og kjøp!

Tidligere har publikum klaget over at de i tillegg til festivalbilletten har vært nødt til å punge ut store beløp for å se konserter på kveldstid. Dette har festivalen forsøkt å gjøre noe med.

- Det har vært svært viktig for oss å få ned billettprisene. Og i år er vi endelig på samme prisnivå som Roskilde, hevder Toffen Gunnufsen.

40.000 billetter legges ut for salg idag, de første 1500 «på tilbud». I alt må festivalen selge 16.800 billetter i løpet av sommerens fem festival-dager for at Quart ikke skal gå på nok et underskudd.

- Det tror jeg går veldig bra. I 1996 solgte vi 20.000 billetter på 4 dager, og programmet blir sterkere i år, sier en optimistisk festivalsjef.

Nye trender

Quart-festivalen er viden berømt for å være tidlig ute med nye artister, særlig innen tekno. Men i år er det nye bølger som slår mot Odderøya.

- Nå har det vært raveparty på hvert gatehjørne fra Vennesla og Homborsund, og tekno er ikke så spennende som for noen år siden. Derimot er rockänäroll er på vei tilbake. Det sier ganske mye at en artist som Beck er «headliner» på en engelsk tekno-festival som The Tribal Gathering, sier Toffen.

Og om årets program ikke er like innovativt som tidligere, forteller hovedattraksjonene at kredibilitetet er i behold også i år.

- Vi har jo fortsatt 3-4 helt ukjente utenlandske artister hver dag. Foruten Beastie Boys, Bjørk, Portishead og Faith No More satser vi på grupper som er størst innen sine sjangre, selv om de ikke nødvendigvis er super-headlinere, forklarer Toffen.

Moralske naboer

Årets budsjett er redusert fra 9.5 mill i fjor, til 7.2 mill i år, som er samme nivå som festivalen hadde i 1996. Men omorganiseringen gjør at festivalen har kunnet bruke hele 60% av budsjettet - 4.1 mill - til å handle band for.

Men festivalen har fortsatt noen uløste problemer.

- Problemet med Kristiansand er at ingen vil ha ungdom. På «Roligheden», som tidligere har fungert som festivalcamping, må man være samboere for å få sette opp telt i år. Det er jo latterlig! Vi har ordnet med telt-plass for alle som kommer reisende, men det vil koste 50 kroner pr natt. Hadde vi fått mer i stats-støtte skulle folk kunne bo gratis, sier festivalsjefen.

Resten av programmet vil bli offentliggjort i Stavanger 21. april.

Björk kommer til Quart