Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Større bilder og video og reinere layout

Dagbladet.no redesigner artiklene.

(Dagbladet.no): I løpet av morgendagen planlegger vi å legge om layouten på de aller fleste artiklene på Dagbladet.no. Det som gjenstår da er Magasinet og Kjendis.no som kommer i slutten av februar.

Da vi la om forsiden i januar i fjor fikk vi over 700 innlegg med ris og ros.

Fjernet 150 valg

Det mest dramatiske vi gjorde var å fjerne hele venstremenyen, og legge en mer komprimert oversikt over nettstedet vårt horisontalt på forsiden.

Vi hadde gått igjennom alle klikktallene, og venstremenyen fungerte ikke. Både våre tall, og brukerundersøkelser på andre internasjonale nettsider, viste at en horisontal var mer effektiv enn en vertikal venstremeny.

Teorien viste seg å stemme. Færre valg ga flere klikk.

I tillegg la vi alt vi har av innhold under en enkel A-Å-oversikt, og den er også svært mye brukt. Telefonforespørslene om hvordan man finner ulike tjenester på Dagbladet.no forsvant samtidig med omleggingen.

Da MBL kåret  Dagbladet.no til årets nettsted, var brukerdeltakelse, video rett i sakene og layout blant det juryen trakk fram.

REINERE LAYOUT:  Her er et bilde av hvordan den nye artikkel-layouten blir. Du kan se dummyen i full størrelse her (men den er ikke klikkbar).
REINERE LAYOUT: Her er et bilde av hvordan den nye artikkel-layouten blir. Du kan se dummyen i full størrelse her (men den er ikke klikkbar). Vis mer

Renere layout

Nå, ett år etter, legger vi om også på artikkelnivå, slik at navigeringen blir lik på front og artikkelnivå. I tillegg strammer vi menyen opp ytterligere, slik at det blir enda færre valg.

Det gir også mer plass til innhold, med mulighet for enda større bilder og videoer. I tillegg rydder vi kraftig opp i høyremenyen på sakene, slik at du de fleste steder vil få topplistene fra seksjonene med bilde tittel og ingress.

Vårt utgangspunkt er å fremheve innholdet på sidene. I tillegg til teksten mener vi at bilder og video bør være så stort at du faktisk ser hva som er i bildene.

Vi endrer ikke på vårt kommentarsystem, men vil at dere skal fortsette å dobbeltsjekke oss journalister, og kommentere det dere leser hos oss.

Her er en sniktitt på nytt design. Resten får dere i morgen. Gi oss gjerne tilbakemeldinger i kommentarfeltet, eller send meg en epost

Her er et bilde av hvordan den nye artikkel-layouten blir. Du kan se dummyen i full størrelse her (men den er ikke klikkbar).
Her er et bilde av hvordan den nye artikkel-layouten blir. Du kan se dummyen i full størrelse her (men den er ikke klikkbar). Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media