Større enn Anastacia

QUART (Dagbladet.no): Cato Salsa Experience er «big in Japan». - Vi ligger faktisk foran Anastacia på radiolistene, sier Cato Thomassen til Dagbladet.no

Det internasjonale markedet venter på Cato Salsa Experience. Etter Quarten venter fem dager med spillejobber og promo på USAs vestkyst, så går turen til Japen i fire dager, før de vender tilbake til USAs østkyst i fem nye dager.

- Alle legger igjen klokka, så blir ikke det noe problem, mener Christian Engfelt.

Etter at Sony Musics avdeling i Japan fattet interesse for Oslo-bandet har radiospillinga økt i vm-landet.

- Akkurat nå er vi den åttende mest spilte internasjonale bandet i Japan, og her snakker vi alle de store kommersielle stasjonene, sier Salsa-sjef Thomassen.

Greie ekstrajobber

Ved siden av at de kanskje skal bli dritsvære i utlandet, assisterer de andre artister. Thomassen har produsert den nye Vidar Vang-skiva, mens Engfelt har mikset Serena Maneesh.

- Nå er der musikk for alle penga. Det blir jo litt jobbing, men det er kulere å gjøre sånne ting enn å ta andre ekstrajobber, sier Thomassen.

- Det er en helt perfekt ekstrajobb, egentlig, legger Engfelt til.

Nytt stoff på trappene

Det er skiva «A Good Tip For A Good Time» som lanseres i utlandet. Det er over halvannet år siden albumet ble gitt ut i Norge via Salsa-medlem Christian Engfelts label Garralda. Nå har bandet vært i studio.

- Vi har spilt inn det meste. Stoffet er en slags naturlig utvikling. Det er mer melodisk til tider. Vi tenker lite hvilken retning vi skal gå. Jeg tror mye av utviklingen egentlig er at vi har blitt bedre musikere og bedre i studio, sier Thomassen.

- Ser du på utviklingen til nå, er den nye skiva to skritt videre, sier Engfelt.

Nytt Salsa-album kommer antagelig før jul

SNAAART NY CD: Neste album kommer trolig før jul.