Større grunn til bekymring hvis det ikke blir sammenslåing

Hvor ofte er man egentlig innom rådhuset?

Frykt for identitetstap: Motstand mot sammenslåing tror jeg handler om frykt for å miste innflytelse og identitet, skriver Anita Klette. Foto: Privat.
Frykt for identitetstap: Motstand mot sammenslåing tror jeg handler om frykt for å miste innflytelse og identitet, skriver Anita Klette. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En kommune skal ha sine innbyggere i fokus. For de fleste vil prisen på for eksempel kommunale avgifter ha større betydning enn hvor rådhuset er geografisk plassert. Hvor ofte er en innom rådhuset? Kommunene er villige til å dele på renholdspersonell, men ikke på ordføreren.

Kommunene er ofte flinke til å drive med organisering som skal effektivisere og spare penger, men da skal det ikke ramme administrasjonen. Frykten for å miste egne posisjoner kan ikke være avgjørende for om det blir sammenslåing eller ikke. Små kommuner vil ofte rammes av habilitetsreglene og en større kommune vil motvirke dette.

Motstand mot sammenslåing tror jeg handler om frykt for å miste innflytelse og identitet. Da må en tenke på at det i samarbeidets natur ligger å gi fra seg litt makt.

Herøy, Alstahaug, Leirfjord og Dønna utgjør Hald og har allerede samarbeidet på mange viktige områder, som barnevern og IKT-systemer. Vi har felles historie, og våre viktigste satsingsområder er samferdsel/kommunikasjon, havbruk/landbruk, turisme.

Hvis vi sammenligner oss med større byer når det gjelder pendlertid, har vi ingen grunn til å klage.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.