«Maskorama» sesong 2

- Større og villere

Sesong 2 av NRKs kanskje villeste TV-konsept nærmer seg med stormskritt. Panelet forventer at årets sesong består av mer show, og flere reaksjoner fra publikum.

NY «MASKORAMA»-SESONG: Panelet bestående av Nicolay Ramm, Marion Ravn og Jan Thomas, skal sammen med programleder Silje Nordnes, lose folket gjennom sesong 2 av «Maskorama». Foto: Fredrik Arff
NY «MASKORAMA»-SESONG: Panelet bestående av Nicolay Ramm, Marion Ravn og Jan Thomas, skal sammen med programleder Silje Nordnes, lose folket gjennom sesong 2 av «Maskorama». Foto: Fredrik Arff Vis mer
Publisert

Førstkommende lørdag er det endelig klart for ny sesong av NRKs ville gjettelek «Maskorama». I år som i fjor skjuler åtte kjendiser seg bak blant andre «frosken», «dragen», «havfruen» og «heldiggrisen», for å nevne noen av årets karakterer.

Noe som blir som i fjor er at panelet består av Nicolay Ramm, Marion Ravn og Jan Thomas.

Dagbladet har slått på tråden til panelet for å høre om deres forventninger til kommende sesong. Jan Thomas hadde ikke anledning til å stille til intervju.

- Jeg håper det blir tigangeren i showfaktor. I fjor var det veldig dempet hva vi fikk lov til på grunn av pandemien. I studio var det bare kamerafolk, Silje Nordnes og oss i dommerpanelet. Det var vi som holdt showet i gang, sier Nicolay Ramm til Dagbladet.

Gjettinga er i gang

I fjor var det som nevnt ingen publikummere til stede i salen, på grunn av coronarestriksjonene. Nå som regelen om «meteren» er opphevet, så innebærer det at årets sesong kan gå for full sal. Det betyr rundt 1000 publikummere.

- Jeg vil anta det blir ganske høylytt stemning blant publikum. Så jeg kan forestille meg at det blir som et gammeldags torg der folk kaster ut meningene sine i vilden sky. Så blir det opp til oss i panelet å prøve å lose folk gjennom på en ryddig måte, sier Ramm.

For Ramms del så merker han at publikum allerede har begynt å gjette på hvem som skjuler seg bak maskene. Så langt har bare kostymene blitt sluppet, men når det er sagt kan også de bringe med seg hint.

- Da kostymene ble sluppet, så begynte mine sosiale medier å koke. Det er helt sprøtt hvordan folk engasjerer seg. Jeg tror jeg har 50-100 meldinger allerede fra folk som mener de har avslørt hvem som er inni, uten å ha sett noe som helst.

GODT SKJULT: Fjorårets sesong av «Maskorama» ble en gedigen suksess. Men ikke alle hintene var like enkle å få øye på. Foto: NRK Vis mer

Observerer kroppsspråk

På spørsmål fra Dagbladet om han selv har plukket opp noen gode tips siden i fjor for å avsløre hvem som skjuler seg bak, svarer han at kroppsspråk kan ha en del å si.

- Du ser hvem som kan bevege seg til musikk og hvem som ikke kan det, selv dekket i maske. Holdningen til folk kan man også få noe ut av - noen er lutrygget, andre er litt mer bøyd.

Han mener også at hvordan en deltaker holder mikrofonen, kan bringe med seg hint.

- Er det en person som har holdt i en mikrofon før, så vil man kanskje se det, selv med maske. Det er mye med mimikken og kroppsspråket man kan plukke opp ting på.

Han gleder seg til årets sesong, men sier at han samtidig kjenner på et forventningspress, sammenliknet med fjorårets sesong.

- I fjor visste verken vi i panelet eller seerne hva dette egentlig var før vi gikk på lufta. Nå vet folk hva som kommer, så jeg håper gjetteleken er like morsom, og at folk lar seg rive med på samme måte som i fjor, sier Ramm.

AVSLØRINGER: Karakterene er avslørt i det populære sangprogrammet «Maskorama». Video: NRK. Reporter: Julie Tran og Christina H. Korneliussen Vis mer

- Større og villere

Marion Ravn er, i år som i fjor, også med i panelet. Hun har store forventninger til årets «Maskorama».

- Jeg håper det blir større og villere. Nå vet folk litt mer om hva «Maskorama» er, så jeg håper det har vært en lang kø med kjente mennesker som har lyst til å være med, sier Ravn til Dagbladet.

I likhet med Nicolay Ramm, gleder også hun seg til full sal.

- Da slipper vi å danse alene vi tre, det føltes til tider litt rart. Det blir deilig å få den energien, og ikke minst for de som skal opptre, så tror jeg det blir veldig bra med folk i publikum.

På spørsmål om hun har lært noe nytt for å finne hvem som skjuler seg bak maskene, svarer hun at det hun lærte mest av i fjor var å «ikke sette seg fast på et navn».

- Hvis du bestemmer deg for et navn, så er det veldig rart hvordan alle hint går mot det navnet. Og så kan det være helt ute. Så det er å holde det litt mer åpent, man vet aldri om man har tolket hint feil eller om de har lurt oss, sier Ravn.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer