Storsatsning på Tøyen

Levekårsutfordringer løses ikke ved et håndslag, og flere av tiltakene kommunen skal i gang med er langsiktige.

SNARLIG FORBEDRING: «Tøyensatsningen vil allerede fra denne høsten bidra til at området kan realisere sitt potensiale som et av de mest attraktive boområdene i byen», skriver forfatterne. Bildet er fra musikkfestivalen «Miniøya» som avholdes på Tøyenparken. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
SNARLIG FORBEDRING: «Tøyensatsningen vil allerede fra denne høsten bidra til at området kan realisere sitt potensiale som et av de mest attraktive boområdene i byen», skriver forfatterne. Bildet er fra musikkfestivalen «Miniøya» som avholdes på Tøyenparken. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 16.juni deler Helge Renå noen betraktinger rundt utviklingen på Tøyen. Vi deler Renås analyse av utfordringene, og er derfor stolte av at bystyret har vedtatt en omfattende satsning i området.

Levekårsutfordringer løses ikke ved et håndslag, og flere av tiltakene kommunen skal i gang med er langsiktige. Områdesatsningen på 25 millioner i året i fem år vil bidra til å gjøre Tøyen til et bedre sted å bo. Vi inviterer staten til bidra med et tilsvarende beløp, og ettersom dette er et tverrpolitisk initiativ fra bystyret, er det grunn til å håpe på at dette vil komme på plass uavhengig av høstens valgresultat. Vi ser imidlertid behovet for å komme igang raskt, og vedtok i revidert budsjett for 2013 å starte dette arbeidet umiddelbart.

Renå lister opp en rekke tiltak han mener er de mest presserende for Tøyen, og vi ser at hans forslag samsvarer med flere av elementene vi har blitt enige om i bystyret. Antallet kommunale boliger på Tøyen skal reduseres gjennom salg og omgjøring til studentboliger, og satsningen på kultur og kunnskap rettes mot barn og unge. I samarbeid med universitetet, Tøyen skole, bydelsutvalget og Oslo musikkskole vil vi skape et attraktivt tilbud til barna som bor på Tøyen, blant annet opprettelse av en ny kulturstasjon. En viktig del av avtalen er også at kommunen skal ta en gjennomgang av rus- og psykiatritilbudet som er lokalisert på Tøyen, med sikte på å flytte tilbud til andre steder av byen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer