Storserie fra Netflix om Elizabeth II

Satser 1,1 millliader på kongelig projekt - og neppe bare solsiden.

SLIK ER FOLK VANT TIL Å SE HENNE:  En smilende dronning med hatt og drakt. Men blir det Netflix-serie vil nok handlingen garantert gå bak den smilende fasaden. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
SLIK ER FOLK VANT TIL Å SE HENNE: En smilende dronning med hatt og drakt. Men blir det Netflix-serie vil nok handlingen garantert gå bak den smilende fasaden. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Netflix satser 1,1 milliarder kroner på et kongelig prosjekt, skriver The Guardian. Streamingtjenesten planlegger en storslått serie om dronning Elizabeth IIs seks tiår ved makta.

Netflix som er kjent for serien som viser fram råheten i amerikansk politikk og regjering, altså «House of Cards», har planer om å bevege seg over sjøen til britisk politikk, med en kommende, episk serie basert på livet til Dronning Elizabeth.    Stor satsing Manusforfatter skal være Peter Morgan som skrev manus til den prisbelønte filmen «The Queen» (2006) med Helen Mirren i hovedrollen som Storbritannias dronning.  

Netflix satser visstnok 1,1 millliarder kroner på en kongelig originalproduksjon som har fått tittel «The Crown», om den kvinnelige regenten.

Inspirert av teaterstykke Ifølge avisa er serien inspirert av Morgans teaterstykke «The Audience» der det også var Helen Mirren som tolket den brittiske ­monarken. Teaterstykket er inspirert av regentens ukentlige møter med de ulike britiske statsministrene gjennom tiårene, og gikk for fulle hus i West End i fjor.   Helen Mirren vant Oscar for dronningrollen i «The Queen», men det er ikke kjent hvorvidt hun igjen blir dronning i den nye Netflix-serien — det sies foreløpig ingenting om rollebesetning. Det er nesten vanskelig å forestille en annen kvinnelig skuespiller som kunne gjøre rollen bedre enn Mirren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer