Anmeldelse: Britannia på HBO Nordic

Storserien «Britannia» vil så fryktelig gjerne bli en ny «Game of Thrones»

Blod, gørr og druider på syre.

TRAILER: Britannia er et krigsdrama der rivalene Kerra og Antedia tvinges til å samarbeide for å bekjempe de invaderende styrkene ledet av Aulus Platius. Video: HBO Nordic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flaks for «Britannia» at neste sesong av «Game of Thrones» ikke kommer før i 2019, og at det dermed er et helt år til vi blir minnet på hvordan god episk fantasy egentlig ser ut.

«Britannia» er en ny serie proppet med gørr, maktkamper og sverdsvingende helter i pels og lær.

Foruten «Game of Thrones», er «Vikings» og «The Last Kingdom» andre populære serier i kategorien, og siden HBO Nordic allerede viser to av disse, er det ikke så rart at de har sikret seg denne nye også.

Romere og keltere

Selv om den er laget av Amazon og britiske Sky Channel, og forsøker å kopiere HBOs store seriestolthet på alle tenkelige måter.

Det skal sies at de kunne funnet en verre serie å kopiere, og utgangspunktet er ikke det verste. Dette er mer historisk drama med fantasyelementer enn ren fantasy, og handler om romernes inntog i Storbritannia i år 43 e.Kr. Det var deres andre forsøk på å erobre landet, etter at Cæsar ga opp noen tiår tidligere. Etter sigende var det de mystiske druidene – kelternes åndelige ledere – som stoppet ham, og de er fortsatt vitale motstandere. Motstand gjør også to rivaliserende keltiske kongedømmer, Regni og Cantii.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer