Anmeldelse Film «Avengers: Endgame»

Storslagen finale for superheltene

Superheltene har vært gjennom oppturer og nedturer, men «Avengers: Endgame» lander grasiøst og følsomt

TIMENE GÅR FORT: Den etterlengtede «Avengers: Endgame» er en verdig avslutning, og langt bedre enn forrige film, ifølge Dagbladets anmelder. Video: Marvel Entertainment Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Først av alt: «Avengers: Endgame» er ikke egentlig en film. Det er et avslutningskapittel på en saga der det meste allerede har hendt, tilbakeskuende og trådsamlende, og lagt opp slik at du skal få tid til å gi en cinematisk klem til de feilbarlige superheltene du har fulgt, slavisk eller sporadisk, gjennom 21 foregående filmer, helt siden Robert Downey jr. struttet inn på kinolerretet i tittelrollen i «Iron Man» for elleve år siden.

Nesten alle superheltene som har kjempet på rett side i filmserien i alle disse årene er innom og sier hei, men det er Downey jr. og det lett maniske blikket hans som står i sentrum.

Stark i sentrum

Det er et godt valg å la Iron Man, det vil si Tony Stark, være den som virkelig får noe å bruke den utrettelige energien sin på, og ikke minst noe å ofre, i en film som denne. Uten sentimentalitet blir han det emosjonelle navet i et verk der et stort antall personer, uendelighetssteiner, våpen og romskip seiler rundt og skal kunne samles i ett, begripelig narrativ. Det hele er en diger symfoni, ikke uten falske toner eller likegyldige partier, men imponerende i sin skjære størrelse og generelt trøkk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer