Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Storslagen Kina-samling

Imponerende visuelt, men distansert drama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chen Kaiges historiske epos om samlingen av Kina er i alle fall spektakulært - helt overveldende storslagent i bilder og scenografi.

Mannen varter opp med kamp- og krigsscener i strålende regi i denne litt utilgjengelige filmen. Muligens kommer det av at vi er for lite bevandret i kinesisk historie, eller at Chen burde gjort det enklere for oss.

Han har nok også tilrettelagt Kinas historie ved hjelp av sin fantasi. Det er et drama om krig og kjærlighet, der Ying Zhengs ærerike og svært brutale kamp for å samle det enorme landet spilles ut i all sin velde. Kjærligheten kommer, nær sagt selvfølgelig, i form av Gong Li i rollen som Zhao. Ying sender henne av gårde for å lure en rival og drapsmann opp i stry - bare for å oppleve at damen og morderen forelsker seg.

Li er en uttrykksfull, sensuell skuespiller «Den første keiseren» trenger og burde hatt mer av. For Kaige holder oss på en armlengdes avstand gjennom dramaet, distansert i tonen. Som om han vil overmanne og imponere oss med stilistisk dyktighet - heller enn å rive oss med i en batalje på liv og død.

SENSUELL: Gong Li har varme - noe den ellers imponerende «Den første keiseren» kunne tålt mer av.