Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Storslagent

Forventningene til Amulets tredjealbum har vært store etter at kanskje årets rockelåt, «Breaking News», har gått seg varm og god i cd-spilleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Da er det jo fint at «Danger! Danger!» er et stykke storslagen musikk som introduserer et mer melodiøst Amulet.

Møtet mellom produsentene Anders Møller og Knut «Euroboy» Schreiners hunger for tunge riff og Amulets «200-kilometer-i-timen»-hardcore, ender i et album som tar et langt skritt i retning av emocore.

Selv mener vokalist Torgny Amdam & Co at «Danger! Danger!» er en oppsummering av oppturer og nedturer i Oslo de siste ti åra. Dessuten skal de ha slåss seg i mellom når drøye 37 minutter rock'n'roll skulle spilles inn på major-debuten.

Den miksen sitter nydelig på høydepunkter som åpningslåta «Breaking News», Nine Lives» og «Vanishing». Kompromissløst og forrykende stupbombes vi av hardtarbeidende gitarsoli, presisjonsriff og gode melodier. Vokalist Amdam synger med autoritet og høres til tider ut som gamle rockehelter fra tidlig 70-tall, mens trommis Jonas Thire banker inn den rette hardcore-stemningen.

Men perfekt er skiva ikke. Amulet mister litt piffen etter den forrykende åpningen og bruker et par låter på å prikke inn formen igjen. Men når sistelåta «Friday Night Forever» toner ut, har Amulet vist hvor bra ting kan låte når du primalrocker med overskudd og en vill vilje.