SLUTT ETTER ÅTTE SESONGER: Krimserien «Castle» har hatt en usikker framtid. Nå er det offisielt over og ut. Foto: ABC
SLUTT ETTER ÅTTE SESONGER: Krimserien «Castle» har hatt en usikker framtid. Nå er det offisielt over og ut. Foto: ABCVis mer

Storslakt av amerikanske tv-serier

Flere overraskende nedleggelser. Har din favoritt overlevd?

(Dagbladet): Vi har kommet til den tiden på året der de amerikanske tv-selskapene bestemmer seg for hvilke serier som overlever, hvilke som forsvinner og hvilke piloter som plukkes opp til fullverdige serier neste sesong.

Og blant meldingene finner vi flere overraskende avgjørelser om serier med bred oppslutning:

Den kanskje største overraskelsen er at krimserien «Castle», produsert av ABC, tas av skjermen etter åtte sesonger. Nylig ble det meldt at den kvinnelige hovedrolleinnehaveren Stana Katic rett og slett ikke fikk bli med videre i serien, men at Richard Castle selv, Nathan Fillion, hadde skrevet under ny kontrakt.

I natt kom altså meldingen om at ABC stryker hele serien. Her hjemme går serien på TVNorge.

Ingen mer «CSI» En annen nå avleggs ABC-serie, som også har hatt mange seere på norsk TV3, er dramaserien «Nashville». Den har holdt det gående i fire sesonger.

Det er også offisielt at det for første gang på 16 år ikke skal produseres en eneste sesong av en «CSI»-avlegger: Den siste resten av det som på et tidspunkt var verdens største tv-seriekonglomerat het «CSI Cyber» og er nå nedlagt av CBS.

Det er ofte komiserier det går hardest ut over når serier skal vurderes, og kanalen FOX har bestemt seg for å kutte både «Grandfathered» og «The Grinder», sistnevnte med Rob Lowe i hovedrollen, etter bare én sesong.

Andre serienedleggelser • ABC kutter Marvel-serien «Agent Carter» etter to sesonger.

• Den ferskeste serieversjonen av «The Muppets» legges ned etter én sesong.

• Fra før er det kjent at «The Good Wife» kuttes etter syv sesonger.

• Heller ikke «Person of Interest» kommer tilbake på skjermen etter femte sesong.

• «America's Next Top Model» er også ferdig.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram