Anmeldelse: Sondre Lerche - «Patience»

Storslått bruddalbum

Sondre Lerche synger om livet og kjærligheten - tilegnet ekskjæresten.

TÅLMODIG MANN: «Patience» er tittelen på Sondre Lerches niende album, som ble påbegynt i New York for seks år siden og sluttført i Bergen. Foto: Jen Steele
TÅLMODIG MANN: «Patience» er tittelen på Sondre Lerches niende album, som ble påbegynt i New York for seks år siden og sluttført i Bergen. Foto: Jen Steele Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Sondre Lerche (37) har brukt tida godt i korona-tida, men innspillingen av det som er blitt «Patience», tredje del av trilogien som startet med «Please» (2014) og «Pleasure» (2017), begynte allerede for seks år siden. Han lever definitivt opp til tittelen, for tålmodighet har han!

Det er det lurt å ha som lytter også. Albumet kan etterlate et noe «forvirrende» uttrykk ved første lytting, mest fordi det er vanskelig å skjønne helt hvor han vil. Men - du får betaling etter hvert! Sondre veit hva han gjør!

Oppbruddslåter

Med et tidsspenn på seks år er kanskje ikke «Patience» et reint bruddalbum, sjøl om det er fristende å tro det på grunn av bruddet med Linnéa Myhre, som, har vi fått vite, skjedde for en god stund siden - sjøl om de likevel bodde sammen. «Please», som ble gitt ut etter at han ble skilt i 2014, var et skilsmissealbum. Og om dette ikke er det, er det kanskje hans «midtlivskrisealbum»? Han ønsket ihvertfall å lage et lindrende album. Og - det er dedisert til Linnéa.

«That's All There Is» kan tolkes som en oppbruddslåt, men er mer enn det. Da er jeg mer sikker når det kommer til den såre og forsonende - og vakre - kjærlighetssangen «Why Would I Let You Go» og låten med den finurlige tittelen «You Are Not Who I Thought I Was». Og hva med «I Can't See Myself Without You»?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.