Storslått fra Einar Stray Orchestra

Maler med bred pensel på «Politricks».

DJERVERE: «Politricks» er Einar Strays (til høyre) andre album, og det første med eget Orchestra. Foto: Simon Skreddernes
DJERVERE: «Politricks» er Einar Strays (til høyre) andre album, og det første med eget Orchestra. Foto: Simon Skreddernes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Einar Stray ep-debuterte med «Favors And Fields» i 2008 og albumdebuterte tre år seinere med «Chiaroscuro», som også ble utgitt i Europa og fikk bra mottakelse.

Djervere uttrykk Siden den gang er soloartisten blitt et band, samtidig har det skjedd mye med uttrykket. Det er fastere, mektigere og framfor alt djervere.

Det er vel et stykke igjen til vi kan kalle det Sandvika-bølgen, men Stray har en del felles med en annen artist fra samme bærumsby, Jens Carelius og hans nye band Atlanter - kanskje først og fremst et ønske om å eksperimentere med musikalske uttrykk.

Elegant arrangert Jeg hører et band som har vokst mye på de tre åra siden albumebuten.

Den litt prøvende stilen fra den er her utviklet og omsatt i elegant arrangert og produsert pianopop og orkestrert pop - storslått og passe pompøst.

Cello og fele Ofelia Østrem Ossums cello og Hanna Furuseths fele er dominerende - og viktige - i det lydbildet som skapes, mens Stray (piano/gitar), Simen Aasen (bass) og Lars Fremmerlid (trommer) kompletterer.

Størst er lydbildet i blodfulle «Pockets Full Of Holes» og avsluttende (og støyflørtende) «Envelope», mens du helt i den andre enden musikalsk finner den dempede a capella-låten «For The Country». Taffelaktige «Aleksander» er et sted midt imellom, og understreker spennet i registeret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer