Storslått fra Venezia

Gabriel Michael Vosgraff Moros roman har format til å bli en internasjonal bestselger.

VENEZIA: Forfatteren har skapt et klassisk plott på klassisk grunn. Maleri av Giovanni Antonio Canal
VENEZIA: Forfatteren har skapt et klassisk plott på klassisk grunn. Maleri av Giovanni Antonio Canal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Venezia 1524: Den en gang så vakre, men nå radmagre og forslåtte adelsmannen Don Gabriel Moro føres til retterstedet og halshogges for sodomi. Blant de blodtørstige tilskuerne står Moros ulykkelige tjener, den kortvokste Tadzio. To år senere ligger han for døden i Moros palass, som han arvet etter sin herre. Der får han besøk av det han tror er den onde selv. Han forteller sin historie til denne underlige mannen.

Vosgraff Moro var bare 22 år gammel da han ga ut sakprosaboka «365 dager med Ludvig Wittgenstein» i 2003. Han debuterte skjønnlitterært i 2006 med den originale «Autobahn». Når han nå kommer med sin roman nummer to, kan jeg ikke forstå annet enn at det må bli hans store litterære gjennombrudd. Forhåpentlig også internasjonalt.

Homoseksuell jødehaterPlottet er klassisk: Den intelligente foreldreløse dvergen Tadzio redder livet til Don Gabriel Moro, etter en storm der skipet forliser. Tadzio blir den styrtrike adelsmannens mest betrodde tjener. Don Moro er en av Venezias mektigste, men bærer på en farlig hemmelighet: Han elsker menn. Og han hater jøder. Inntil han forelsker seg i en den vakre jødegutten Sagi, som også er Tadzios store kjærlighet. Det skal bli en dramatisk fortelling om sjalusi, mord, angiveri og syfilitisk galskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer