Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Storslått gåsehud-comeback fra Adele!

Storbritannias plagede soul-dronning fortsetter der hun slapp med sin mektige singel «Hello».

SÅR TELEFONSAMTALE: Adeles nye låt, «Hello», begeistrer vår anmelder. Foto: Colombia / AP
SÅR TELEFONSAMTALE: Adeles nye låt, «Hello», begeistrer vår anmelder. Foto: Colombia / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LÅT: Med en oppskrift bestående av sin enorme stemme og et knust hjerte som tilsynelatende er umulig å lime sammen igjen, har den britiske sangeren Adele bygget opp en karriere som overgår samtlige av verdens superstjerner.  

I 2011 knuste London-jenta alle salgsrekorder med over 30 millioner solgte eksemplarer av andrealbumet «21», og skal vi tro av dagens første smakebit fra comeback-skiva «25», er Adele på vei mot et nytt, dominerende plateår.  

27-åringen returnerer nemlig der hun slapp, og er i skrivende stund årsaken til at en god porsjon av landets befolkning nå sitter på jobben med tårer i øynene og gåsehud fra topp til tå.  

Den mektige balladen «Hello» beviser den tidligere nevnte teorien om hennes evig-destruerte hjerte, til tross for suksessen og et nytt liv i Los Angeles. Langt borte fra sitt eget private ormehull.  

image: Storslått gåsehud-comeback fra Adele!

Låta utspiller seg som en sår telefonsamtale til sitt livs kjærlighet. Mannen som for lengst har forsvunnet ut av hverdagen hennes, men fortsatt er midtpunktet i hennes eget følelsesliv.  

«Hello, it's me / I was wondering if after all these years / You'd like to meet, to go over / Everything / They say that time's supposed to heal ya / But I ain't done much healing.»    

Et siste desperat forsøk på å korrigere den eneste delen av livet som fortsatt ikke henger på grep, og stadig står i veien for Adeles fullstendige lykke. Den kanskje største smerten av alt, å forstå at den du knuste hjertet til ikke lenger bryr seg — mens du selv ikke klarer å angre på ditt eget svik.  

«At least I can say that I've tried to tell you / I'm sorry, for breaking your heart / But it don't matter, it clearly doesn't tear you apart anymore.»  

Det universale temaet som allerede stikker dypt i sjelen til likesinnede verden over, blandet med Adeles nok en gang fantastiske vokalpresentasjon, tilsier at «Hello» kommer til å eie radiolistene i månedene framover.  

Med andre ord det perfekte startskuddet for neste måneds über-etterlengtede albumretur.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!