Storslått «Grand Theft Auto» i lommeformat

Voksen moro på Nintendo DS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«GRAND THEFT AUTO» har ikke alltid sett slik ut som vi nå er vant til å oppleve serien, der du kan gå amok i en by skildret i detaljrik 3d-grafikk.

En gang i tiden var det faktisk sånn at du måtte ta til takke med å se det hele ovenfra og ned — noe som absolutt fungerte den gang da.

DET GJØR DET heldigvis også i dag, når «GTA»-serien for første gang på mange år tar skrittet over i Nintendos håndholdte verden.

Den begrensede maskinkraften i Nintendo DS tillater ikke den samme 3d-framstillingen som vi fikk på PlayStation Portable, og derfor har Rockstar gjenoppfunnet serien ved å pakke inn helt nytt innhold i den gode, gamle ovenfra-og-ned-drakten.

SOM SPILLNAVNET antyder er det de asiatiske gjengene i Liberty City vi her har med å gjøre, og heller ikke de ligger på latsida når det kommer til voldsutgytelse, dopdealing og annen vinningskriminalitet.

Nintendo har heldigvis ikke satt noen begrensninger på graden av vokseninnhold i spillet — dette er med andre ord «Grand Theft Auto» til det ypperste, noe du også vil forstå straks du setter i gang med å spille.

TIL TROSS FOR DET nye perspektivet er dette nemlig et fullblods «GTA»-spill, helt til fingerspissene. Alt du tidligere er blitt vant til å gjøre i spillserien er presset inn på de to skjermene, og vi blir i samme slengen introdusert for nye spillelementer som benytter seg av den trykksensitive skjermen.

Stadig vekk må du gjennomføre små minispill, enten det er å tjuvkoble en bil, lete etter våpen i konteinere eller andre kontekstbaserte oppgaver som krever at du bruker DS-pennen på skjermen.

Denne hyppige bruken av pennen gjør at du sjelden kan legge den vekk, du blir derfor godt vant til å holde den parat mens du styrer med knappene ellers — inntil krampa tar deg.

HOVEDPERSONEN I SPILLET er den muligens lett naive og hevnlystne Huang Lee, som jakter på farens drapsmenn og et rituelt sverd som visstnok betyr mye for familien.

Historien fortelles som i alle andre «GTA»-spill i kuttscener mellom oppdragene, og delvis også underveis. Stemmebruken i spillet er imidlertid begrenset, så det hele fortelles i tekstform.

I TILLEGG TIL historien har du selvfølgelig også en rekke tilleggsmomenter som utvider opplevelsen med mangfoldige timer. En av de største kildene til inntekt er kjøp og salg av narkotika — her skal ingen tabuer forbli ubrutt.

KORT OPPSUMMERT

PLUSS: En total «Grand Theft Auto»-opplevelse i lite format, spesialtilpasset styrkene (og svakhetene) til Nintendo DS til det ypperste.

MINUS: Av og til kan det være vanskelig å se når ting skjer bak et hus — og politiet er kanskje litt for flinke til å arrestere deg.

De forskjellige gjengene rundt om i byen har overskudd av og behov for ulike typer dop, og takket være egne verktøy kan du enkelt finne ut hvilke handler som kan innkassere mest.

Utover dette har du alle de sedvanlige syslene, som taxikjøring, politioppdrag, brannslukking, stunthopp — og hundre overvåkningskameraer du kan finne og blåse i filler.

DET ER I DET HELE tatt imponerende å se hva Rockstar har klart å presse inn i dette veslevoksne spillet, som virkelig tyner Nintendo DS til det ytterste.

Her er ingenting gjort halvveis, men heller tilpasset det som er tilgjengelig på best mulig vis. Stemningen og følelsen som oppstår når du spiller er helt i tråd med hva vi er vant med i serien ellers — selv radiokanalene er med, riktignok uten stemmer der heller.

Storslått «Grand Theft Auto» i lommeformat

Nå er det bare å håpe på et «GTA» til Wii også, kanskje?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer