Storslått USA-premiere for Cleve Broch og co.

«Gåten Ragnarok» får verdenspremiere i Texas.

TIL TEXAS: Nicolai Cleve Broch og Pål Sverre Hagen er blant filmens mest sentrale aktører. De skal overvære verdenspremieren i Texas senere denne måneden. Foto: Carl Christian Raabe/ Fantefilm Fiksjon AS
TIL TEXAS: Nicolai Cleve Broch og Pål Sverre Hagen er blant filmens mest sentrale aktører. De skal overvære verdenspremieren i Texas senere denne måneden. Foto: Carl Christian Raabe/ Fantefilm Fiksjon ASVis mer

(Dagbladet): «Gåten Ragnarok» skulle egentlig hatt verdenspremiere i Norge 4. oktober.

Slik blir det ikke likevel.

Bare én måned før den norske kinopremieren, ble det i dag kjent at filmen får sin verdenspremiere under filmfestivalen Fantastic Fest - én av verdens største sjangerfilmfestivaler - i Texas.

- Brått på - Dette er kjempegøy, fantastisk moro, sier produsent Martin Sundland til Dagbladet.

- De så en tidlig versjon av filmen, og bestemte seg for å ta den med. Det er gøyalt å lage en film som får verdenspremiere i Statene, og gøy at den allerede er solgt til USA, sier Sundland videre.

Filmprodusenten forteller videre at flere land har vist interesse for filmen, og at flere også har sikret seg rettighetene.

Hvordan det blir med øvrige festivaler og visninger videre, vet vi ikke enda. Dette kom brått på, og vi tar selvfølgelig imot tilbudet.

Til Texas De mest sentrale aktørene i «Gåten Ragnarok», som regissør Mikkel Brænne Sannemose og skuespillerne Nicolai Cleve Broch og Pål Sverre Hagen setter kursen mot Austin, Texas 18. september. Premieren er lagt til 21. eller 22. september.

- Hva er det amerikanerne liker så godt med norsk film?

- Først og fremst har de fått øynene opp for norsk og skandinavisk film i det siste. Amerikanerne er glade i historie, og det er en egenart ved denne filmen. Dette er ikke noen vikingfilm, men den er basert på Osebergskipet og -graven, og historikken rundt det der, som er verdens aller største vikingfunn gjennom tidene. Alle har et forhold til vikingtida, i tillegg til at vår kultur og natur nok appellerer.