Storslått

Intelligent og imponerende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Et maleri fra 1400-tallet, et halvferdig sjakkparti og flere uforklarlige mord er tema for spanske Arturo Pérez-Revertes elegante og intelligente mysterium, opprinnelig utgitt i 1990 - nå endelig tilgjengelig på norsk.

Arturo Pérez-Reverte er en av Spanias mest kjente og populære forfattere, med en rekke finurlige mysterier bak seg. Fra før finnes bare «Trommeskinnet» fra 1995 på norsk, en krim om en agent fra pavens etterretningstjeneste.

«Det flamske maleriet» var Pérez-Revertes gjennombruddsroman, og den har kunsthistorikeren Julia i hovedrollen. Hun arbeider med å restaurere maleriet «Sjakkpartiet» av Pieter van Huys, og blir fascinert av de to sjakkspillerne og den mystiske kvinnen i bakgrunnen. Hun får en professor i kunsthistorie til å forske i maleriets historie, og han oppdager at den ene spilleren, ridderen Roger de Arras, ble myrdet to år før bildet ble malt. Julia avdekker også en inskripsjon på latin: Quis necavit equitem - Hvem drepte ridderen? Og oppi alt dette blir kunstprofessoren funnet drept.

Julia og hennes venner - antikvitetshandleren César og galleristen Menchu Roch - bestemmer seg for å grave dypere i mysteriet og får sjakkyndige Munoz til å gjenskape partiet som van Huys har malt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer