Storslipp på Netflix - men HBO Nordic har ukas mest spennende nyhet

Her er ukas streamingguide.

(Filtermagasin.no): Denne uka var det storslipp hos Netflix, med nesten 50 nye filmer og tv-seriesesonger. Blant dem finner vi en rekke klassiske filmer og nyere sesonger fra allerede etablerte seriefavoritt - men den aller mest spennende serienyheten denne uka er potensielt «The Affair» hos konkurrenten HBO Nordic.

Inne hos Filter finner du som vanlig den komplette oversikten over nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, C More Play og NRK Nett-TV - samt en nykommer i oversikten vår, TV 2 Sumo.

Se alle Filters streamingtips!
Få gode streamingtips rett i innboksen din!

«The Affair» Begrepet Rashomon-effekten er oppkalt etter den japanske filmen «Rashomon» (1950), der fire vitner forteller om et drap.  Alle snakker om de samme hendelsene, men versjonene de gir er helt forskjellige.

Uttrykket har vi virkelig måttet lære oss i år, etter å ha blitt løyet for og manipulert på det groveste i noen av våre favorittserier- og filmer - «The Honourable Woman», «Gone Girl» og nå Showtimes «The Affair».

Dominic West er virkelig helt perfekt som Noah, en sliten familiefar fra Brooklyn som tar med familien på ferie. Rett før de er framme stopper de for å ta en matbit, og der legger Noah merke til Alison (Ruth Wilson). Det ligger i kortene at de skal innlede et forhold.

Men snart får Alison fortelle fra sitt perspektiv om hvordan de møttes, og hennes versjon er en helt annen en Noahs. I tillegg viser det seg at de forteller historiene sine til en politietterforsker, noe som dermed antyder at det har skjedd noe kriminelt. En oppsiktsvekkende god førsteepisode - bare vær tålmodig den første halvtimen. Nå er vi spente på resten.

Kan sees på: HBO Nordic

 
«Arrow» Noen serier, som nettopp «The Affair», legger opp til en stor grad av egen tankevirksomhet hos deg som ser på.

Andre serier, som Netflix-nykommeren «Arrow», er den strake motsetningen: En lett tanketom superheltsaus med like store doser intriger og action.

«Arrow» er basert på tegneserieuniverset til DC Comics, og da spesielt den grønnkledte bueskytteren Green Arrow. Mange friheter er imidlertid tatt, og serieskaperne har i tillegg skrudd opp graden av personintriger rundt vår mann Oliver Queen mange hakk - noe som ikke bare gir serien et litt større såpedrag enn vi er vant til fra superheltserier, men også en potensielt større aksept hos begge kjønn.

Kanskje har de mange scenene der skuespiller Stephen Amell trener imponerede hardt i bar overkropp også noe å si for akkurat det ...

«Arrow» ligger nå ute med en lang førstesesong (hele 23 episoder!) på Netflix, mens tredje sesong allerede er i gang i USA - i tillegg til den ferske spin-off-serien «The Flash». Perfekt som guilty pleasure-serie i høstmørket.

Kan sees på: Netflix

«Epitafios» Denne uka har HBO Nordic noe overraskende lagt ut tre serier fra HBOs søramerikanske avdeling, en noe eksotisk avsender på seriefronten for vår del - spesielt ettersom vi ikke har vært så oppdaterte på telenovelas-fronten.

Blant dem er den Emmy-nominerte kvinnefengselsserien «Capadocia» fra Mexico, det brasilianske urbaniseringsdramaet «Alice» - men av de tre har vi lyst til å trekke fram den argentiske krimserien «Epitafios».

Her følger vi politimannen Renzo Márquez (Julio Chávez) idet han blir eks-politimann - skyldfølelsen har drevet ham ut av jobben fem år etter at en gisselsituasjon på en lokalskole tragisk endte med fire døde elever.

Men Márquez slipper ikke unna: Like etter skjer et brutalt drap, som etterhvert knyttes opp mot skoledrapene. Eks-politimannen får hjelp fra psykiateren Laura Santini (Paola Krum), som for sikkerhets skyld også er eks-elskeren hans. Snart dukker det opp flere lik ...

Kan sees på: HBO Nordic

«Video Games: The Movie» Dette er halvannen time for oss som vokste opp med dataspill. Her får du en god - men relativt ukritisk hyllende - anledning til å boltre deg i minner, gjennom intervjuer med ikoniske spillskapere og klipp fra fordums (og etter hvert mer moderne) spill.

Filmen kan kanskje fungere litt som en innføring i dataspillverden for dem som ikke allerede kjenner godt til den - men mest av alt er dette en mimrefest for nye og gamle gamere. Og for noen minner!

Kjennskapen til stoffet er sikret ikke bare via intervjuene med spillskaperne foran kamera - som produsenter for filmen finner vi blant andre «Gears of War»-skaperen Cliff Bleszinski.

Kan sees på: Netflix

Andre høydepunkter blant ukas nyheter: Netflix: Sons of Anarchy - sesong 5, The Walking Dead - sesong 3, Paris, Je T?aime, Ocean?s Thirteen, Zach Galifianakis: Live at the Purple Onion, Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans, Gattaca, Hip hip hora, One Hour Photo, Gangs of New York, Mad Men - sesong 6

HBO Nordic: Capadocia, Boardwalk Empire ep. 6, The Knick - sesongfinale!

NRK Nett-TV: Lava - første episode, Karl Johan — alle årets episoder, Lilyhammer — hele sesong 2 ute

TV 2 Sumo: Homeland episode 3, Sons of Anarchy - hele sesong seks (samt S07E06), Kollektivet

Viaplay: 2 Guns, Rottatoille

C More Play: Jack Ryan: Shadow Recruit, Gotham episode 4, jOBS - samt Boardwalk Empire og sesongfinalen på The Knick

 
Se alle Filters streamingtips!
Få gode streamingtips rett i innboksen din!

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.