Storspill i hovedstaden

Det er snart duket for et av verdens største spillarrangementer i Oslo.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill

  (Dagbladet.no): Natt til lørdag starter billettsalget til et av verdens største spillarrangementer, OsloLAN.

  Aldri hørt om LAN før? Det står for Local Area Network, og benyttes som en betegnelse på at flere personer spiller mot hverandre over et lokalt nettverk.

  Og det er nettopp det som skal skje når over 3000 mennesker skal samles i Vallhall på Helsfyr i Oslo i høstferien mellom 30. september og 3. oktober.

  Et kilo gull


  I løpet av OsloLAN vil det bli avholdt flere store konkurranser i spill som «Counter-Strike», «Warcraft 3», «Battlefield 1942» og «Quake 3». Den desidert største konkurransen er i «Counter-Strike», der premien er intet mindre enn et kilo gull.

  - De beste spillerne i verden kommer for å delta. I fjor hadde vi 18 forskjellige nasjonaliteter tilstede, og vi regner med at det blir en enda sterkere internasjonal profil i år. Mange av de beste klanene i verden har meldt sin interesse, og vi forventer deltagere fra hele Skandinavia, Tyskland, Korea, Russland, England, Frankrike og mere til, forteller Martin Haug Schilde, som er med på å arrangere spillstevnet.

  - Stor suksess


  OsloLAN ble arrangert for første gang i 2002, og har i år flyttet til Vallhall. Og at det er blitt en suksess på den korte tiden, er det ikke tvil om.

  - OsloLAN er per dags dato verdens største spillevent i forhold til oppmøtte deltagere - men i forhold til hvor mange som konkurrerer finnes det riktignok større begivenheter i Sør-Korea og USA, forteller Schilde.

  I løpet av messetiden vil det også bli avholdt NM i maskindans, en oppvisning i dansespillet «Dance Dance Revolution» du neppe skulle trodd var mulig.

  Mer enn spill


  Men det blir ikke bare dataspill på messen. I løpet av de fire dagene OsloLAN pågår, vil deltakerne kunne oppleve skateshow med Norges beste skatere. Disse vil i tillegg lære bort triks til de frammøtte, samt at man døgnet rundt kan bruke rampen som settes opp.

  Det blir dessuten BMX- og motocross-oppvisning, paintball og visning av nye filmer på kinolerret. De som er mer interessert i å lære mer om spillbransjen får mulighet til å delta på opplysningsmøter med for eksempel det norske spillfirmaet Funcom.

  Billettsalget til OsloLAN starter natt til lørdag ved midnatt, og kan kjøpes på nettet via OsloLAN.no. Billettprisen er 500 kroner, det inkluderer alt i løpet av de fire dagene. Man kan også kjøpe dagspass til 100 kroner, men da kan du ikke ha med deg din egen datamaskin - det blir kun for å titte.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill
<B>POPULÆRT:</B> «Counter-Strike» er et av spillene du kan konkurrere i.
<B>MANGE SPILLERE:</B> I år har OsloLAN flyttet til Vallhall, og venter å fylle hele hallen med spillere.