KOMMENTARER

Homobråk i KrF:

Størst av alt er partiprogrammet

Kritikken mot homovielsen av KrFs kommunikasjonssjef er dårlig PR for Knut Arild Hareide. Men for partiet er det ingen krise at de mest intolerante verdikonservative melder seg ut.

Mer homobråk: Det er rabalder i Knut Arild Hareides parti etter at partiets homofile kommunikasjonssjef giftet seg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Mer homobråk: Det er rabalder i Knut Arild Hareides parti etter at partiets homofile kommunikasjonssjef giftet seg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Vielsen av KrFs lesbiske kommunikasjonssjef har skapt rabalder i den verdikonservative fraksjonen i partiet. Ikke fordi det er nytt eller uhørt at homofile i partiet gifter seg, men fordi vielsen ble utført av prest og stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold.

Fordi partiprogrammet er tydelig på at ekteskap skal være mellom en mann og en kvinne, er det isolert sett prinsipielt interessant å diskutere om Bekkevold, som tillitsvalgt, burde eller kunne gå imot partiet på den måten.

Mest pikant for KrF er det imidlertid at Bekkevold er familiepolitisk talsperson, og sitter i komiteen som behandler spørsmål knyttet til ekteskapsloven, som KrF var krystallklare motstandere av da den ble behandlet i 2008.

Når Bekkevold vier likekjønnede flagger han et standpunkt om at han i det store og hele er ganske fornøyd med dagens lovverk. Det er selvfølgelig en symboltung handling, men dem begynner det å bli mange av fra KrF. Selv partilederen har deltatt i Pride.

I går gikk Hans Fredrik Grøvan, Bekkevolds stortingskollega, knallhardt ut mot vielsen. Grøvan mente handlingen burde vært ugjort, og at den har skadet partiet. Rundt 50 medlemmer har de siste ukene meldt seg ut. Flere av dem oppgir Bekkevold-saken som grunnen til at de forlater partiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer