Størst på humor

Hun er 24-år og sjef for landets morsomste menn. Elina Krantz er jenta som har gjort Stand Up Norge A/S til en suksessrik millionbedrift.

Og landets stand up-elite, de forguder sjefen sin.

- Hun er som en mor for oss, fastslår komikerne.

Krantz har siden 1997 rukket å gjøre Stand Up Norge A/S til en strukturert, organisert og inntektsbringende bedrift. I 1998 var omsetningen på mellom 15 og 20 millioner kroner.

I stallen sin har hun latterbomber som Are Kalvø, Jonas Rønning, Dagfinn Lyngbø, Fredrik O. Knutsen (Hildegunn), Rigmor Galtung og Rune Andersen.

Ambisiøs

- Elina er noe av det mest arbeidsomme som finnes. Hun setter alltid oss komikere i sentrum, og ville uten tvil gjort det skarpt i diplomatiet, sier stand-up-komiker Rune Andersen (36). For øyeblikket stiv som en stokk etter et muskulært nakkeskudd under forestillingen «1000 år og like blid».

Han er en av 33 stand up-komikere i stallen til Krantz. Baste Bolstad (33) og Trond Hansen (40) nikker og er hjertens enige i karakteristikken av sin unge sjef.

- Jeg er fryktelig glad i jobben min, innrømmer Elina Krantz.

- Men jeg blir ikke rik av dette. Det er heller ikke meningen. Jeg gjør dette mest fordi det er gøy. Selvfølgelig er det travelt og slitsomt, men jeg stortrives.

Sjef

Elinas jobb består i å booke jobber, markedsføre firmaet og komikerne, ordne kontrakter, sørge for at alt står klart når komikerne kommer på jobb og være til hjelp og støtte på andre måter. Dessuten er hun manager for fem av artistene i stallen, blant andre Rune Andersen.

- Hun er alltid der for oss. Skjønner ikke hvordan hun klarer det. Nå får jeg tid til å gjøre det jeg egentlig skal; opptre og jobbe med tekster. Jeg føler meg dritheldig som får jobbe med Elina, sier han.

Selv om Elina jobber med stand-up på heltid, ønsker hun ikke å bli komiker. Men hun har faktisk grepet mikrofonen - en gang.

- Det var et veddemål for fire måneder siden. Jeg skrev teksten i garderoben like før jeg gikk på scenen på Christian Quart. Det gikk bra.

- Folk lo, sier Baste Bolstad. - I hvert fall jeg, legger han til.

<

MORO PÅ JOBBEN: Elina Krantz omkranset av tre av de 33 stand-up komikerne hun har i stallen. Fra venstre: Baste Bolstad, Trtond Hansen og Rune Andersen.