Størst

KØBENHAVN (Dagbladet): Det finnes ingen tvil: U2 er verdens største band. Konserten i går ble en hitparade. Bono tok grep fra første strofe av åpningslåta «Elevation», og vi var fanget fra første stund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

U2 har landet, men ikke i Norge. Det nærmeste du kommer verdens største band er utsolgte konserter i Danmark og Sverige. Dagbladet var tilstede på åpningen av europaturneen. Det ble en folkefest som jeg sjelden har opplevd maken til.

Hvis Clapton er gud, så er Bono noe enda større.

Til Norge?

Det gledelige er at Gunnar Eide A/S jobber med å få U2 til Norge neste sommer. Konsertarrangør Rune Lem bekrefter at han er i dialog med U2s management i forbindelse med en mulig utendørs-turné sommeren 2002. Det kan bety at 40000 får oppleve U2 på Valle Hovin.

Med den siste cd-en «All That You Can't Leave Behind» har U2 funnet tilbake til sine røtter, og det bar også konserten preg av.

Å få høre «Sunday Bloody Sunday» vital, rocka og like aktuell var en nesten religiøs opplevelse.

U2 er ikke bare et band, men en levende organisme som overlever nye tider. Bono & co surfer ikke på musikkbølger - U2 skaper dem. Bandet demonstrerer utholdenhet. De er evig aktuelle. Som nå når den mest omtalte actionfilmen for tida - «Lara Croft: Tomb Raider» - er ledsaget av bandets låt «Elevation».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer