KOMMER TIL NORGE: Ungdomsidolet Justin Bieber kommer til Norge for å holde tre utsolgte konserter i april. Foto: NTB Scanpix
KOMMER TIL NORGE: Ungdomsidolet Justin Bieber kommer til Norge for å holde tre utsolgte konserter i april. Foto: NTB ScanpixVis mer

Storsvindler tatt etter Bieber-billettjuks

Lurte folk over hele landet for over 100.000 kroner.

En familie på Otta anmeldte i fjor en billettselger som hadde tatt 1.250 kroner i forskudd for tre billetter til en Justin Bieber-konsert i Oslo de aldri fikk, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Politiet ved Vågå og Sel lensmannskontor satte i gang etterforskning, og fant ut at vedkommende sto bak rundt 50 svindlerier for til sammen over 100.000 kroner.

- Han benyttet seg av Finn.no og ikke minst av Facebook for å svindle folk. Han la ut åte som ikke fantes, men som fikk folk til å bestille og betale forskudd, sier politibetjent Tom Olav Enger som etterforsket saken.

Forskuddene varierer fra 500 til 8.000 kroner, ifølge Enger.

Ved å spore IP-adresser fant politiet svindleren som viste seg å være en mann i 30-årene fra Oslo. Han hadde operert med et titall falske profiler på nettstedene, og hadde svindlet folk fra Salten i nord, til Vestlandet og over hele Sør-Norge.

Mannen ble pågrepet i Oslo, og er nå siktet for grovt bedrageri med en øvre strafferamme på seks års fengsel. Han har sagt seg villig til å ta en tilståelsesdom i saken.

Dette er ikke samme person som Dagbladet har omtalt tidligere, som lurte Rebeca (12) til å kjøpe falske billetter.

(NTB)