Stort å være lille Sondre

Sondre Lerche (20) er en liten kar i stort format. Når han reiser, kunne han godt fått plass i gitarkofferter. Problemet er: Han ville slitt dem ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HARESTUA/OSLO (Dagbladet): Det er lørdag og høst i lufta. Men sommeren nekter å gi slipp på sitt publikum. Samme som Sondre. Kvelden før landet han på Sola, dro hjem - han har i hvert fall en adresse - og gikk omsider til sengs. Døgnvill.

Dagen etter rister han liv i kroppen, kaster seg på flyet til Gardermoen sammen med lydmann Atle Sekkingstad. Begge med nok jetlag innabords til å bli stanset i enhver promillekontroll.

Liten, men stor

Sondre Lerche er første artist på Kloppstock-festivalen, den ellevte i rekka på et jorde på Hadeland. Det er tre år siden jeg første gang så denne jyplingen, en liten gutt på 17 år med en kjempestor, rød gitar på klubben Vaskeriet i Kristiansand. På hippe Quart-festivalen. Han er like liten, men mye større nå.

Selvsikker og ikke så lite suveren står han alene på den store scenen og gir sine akustiske versjoner av sitt repertoar.

Med Elvis Costello

Akkurat som han har gjort det kveld etter kveld i USA og Canada, sammen med Elvis Costello, Liz Phair eller Ed Harcourt.

Noen få fans har funnet veien forbi vaktene backstage, og Sondre gir gladelig bort sitt navnetrekk. Kathrine Strandbakke har med en håndfull krøllete lapper for sine venninner. Nå står det noe nesten uleselig på dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer