Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stort DVDisney-slipp

Disney-filmer slippes på DVD-markedet i høy frekvens. Men denne uka er kanskje Disney best på kino.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ville Walt Disney fylt 100 år. Bor du i Oslo kan du fra og med i dag oppleve Disneys klassikere på Cinemateket. Men det finnes også andre muligheter.

De aller fleste Disney-fans har skaffet seg både nye og gamle Disney-tegnefilmer på video, men nå spretter de også opp som DVD-paddehatter.

Klassiske godbiter

Disneys første langfilm «Snehvit og de syv dvergene» ble sluppet på DVD i oktober i år. Filmen, som ble forhåndsdømt til fiasko før premieren i 1937, ble en stor kommersiell suksess som Disney også mottok Oscar for.

Tidligere i år kom også drømmefilmen «Fantasia» fra 1940 og «Aristokattene» fra 1970, i digitalt format.

I januar og februar følger ytterligere klassikere som romantiske «Tornerose» (1959) og den småpsykedeliske «Alice i Eventyrland» (1951).

Også nyere Disney-filmer slippes på DVD i høy frekvens. Både «101...» og «102 dalmatinere» (1996, 2000), «Tarzan» (1999) og første og andre «Toy story» (1995, 1999) ble sluppet denne høsten. Allerede i mars kommer dessuten «Atlantis», som hadde kinopremiere i fjor.

Men film er best på kino, og denne uka er det duket for stor Disney-mønstring på Cinemateket. I kveld kan du få med deg de skumle «Pinocchio» (1940) og «Snehvit», eller fantastiske «Fantasia».

Hele Norges coronakart