LOMMETYVERI: Flere fikk nok konsertopplevelsen ødelagt etter at det som skal ha vært en internasjonal bande rappet drøssvis av mobiltelefoner under Slipknot-konserten i Oslo Spektrum tirsdag kveld. Foto: Jon Terje Pedersen / Dagbladet
LOMMETYVERI: Flere fikk nok konsertopplevelsen ødelagt etter at det som skal ha vært en internasjonal bande rappet drøssvis av mobiltelefoner under Slipknot-konserten i Oslo Spektrum tirsdag kveld. Foto: Jon Terje Pedersen / DagbladetVis mer

Stort mobiltyveri på Slipknot-konsert

Internasjonal bande står trolig bak.

(Dagbladet): 33 mobiltelefoner, med en gateverdi på tilsammen rundt 130.000 kroner, ble stjålet fra publikum under Slipknot-konserten i Oslo Spektrum tirsdag kveld. Trolig vil flere telefoner bli etterlyst.

Det melder Politiforum.

Lommetyvene skal ha vært en del av en internasjonal bande som følger konsertene til heavy metal-bandet, og to personer er så langt pågrepet av Oslo-politiet.

- Dette er profesjonelle som vet hva de går etter. De fjerner batterier for å forhindre sporing av telefonene. Vi er fornøyde med å ha tatt to lommetyver blant 5000 publikummere, forklarer Morten Drægni ved Vinningsgruppen på Sentrum politistasjon til nettstedet.

- Nå sporer vi opp eiere. Det er mulig å få igjen telefonen sin hvis man ringer til Oslo-politiet og Vinningsgruppen, sier han videre.

I januar skrev britiske medier om Slipknots turné i Storbritannia forrige måned, der mer enn 200 telefoner forsvant. Det samme skal ha skjedd i Luxenbourg.

Oslo-polititet har varslet sine kolleger i Stockholm og København, der Slipknot spiller konsert henholdsvis i dag og i morgen.

Dagbladets anmelder trillet en sekser på terningen for Slipknot-konserten i Oslo Spektrum.