Stort opprop: Kjendiser hyller rusreformen

En lang rekke kjente nordmenn har signert oppropet «Kulturens opprop for rusreformen», startet av artist Lars Vaular.

STARTET OPPROP: Artist Lars Vaular har fulgt rusdebatten i årevis og bestemte seg til slutt for å ta et offentlig standpunkt. Det gjør han sammen med 100 norske kulturfolk i et opprop. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
STARTET OPPROP: Artist Lars Vaular har fulgt rusdebatten i årevis og bestemte seg til slutt for å ta et offentlig standpunkt. Det gjør han sammen med 100 norske kulturfolk i et opprop. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg begynte å jobbe med oppropet rundt påsketider. Jeg har fulgt debatten fra sidelinja i flere år, og de siste månedene har jeg kjent på en trang til å ta et standpunkt. Å vise at det er mange som støtter rusreformen. Systemet vi har nå, har ikke fungert, noe må gjøres, sier artist Lars Vaular til Dagbladet.

«Kulturens opprop for rusreformen» har som mål å støtte det Vaular beskriver «som vår tids viktigste sosialpolitiske reform». De ønsker å få rusreformen vedtatt på Stortinget 3. juni.

Blant de 100 signeringene som til nå har skrevet under på oppropet finner man:

Bjørn Eidsvåg, Ingebjørg Bratland, Cezinando, Chirag Patel (Karpe), Sondre Justad, Odd-Magnus Williamson, Dag Sørås, Bugge Wesseltoft, Ivar «Ravi» Johansen, Mattis Herman Nyquist, Tuva Syvertsen, Prebble Houmb, Sigrid Bonde Tusvik, Maria Kjos Fonn, Abubakar «Abu» Hussain, Emir, Poppa Lars, Nils Petter Molvær, Kai Gundelach, Runar Gudnason og Tommy Tee.

- Kunnskap, ikke straff

- Vi må behandle mennesker med rusproblemer som et helseproblem, ikke som et strafferettslig problem. Videre må vi ha fokus på mennesker og kunnskap i stedet for reint fokus på straff som noe skal forebygge andre rusmidler enn alkohol, sier Vaular.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.